Πτέραρχος Χριστοδούλου: Από κιτρινόμαυρος αετός, «γεράκι» της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο νέο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας είναι γνωστός για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματά του, όμως υπάρχει και μια άγνωστη ιστορία που τον συνδέει με την αγαπημένη του ομάδα την ΑΕΚ. Άλλωστε, λίγο έλειψε αντι για τα τείχη των “μπλε φτερών” που υψώνει καθημερινά στο Αιγαίο με τα “γεράκια” της Πολεμικής Αεροπορίας για την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών, να…”αναχαίτιζε” τις προσπάθειες για γκόλ των επιθετικών των αντιπάλων ομάδων της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα όπως είχαν πει στο OnAelrt οι αφηγητές της συγκεκριμένης ιστορίας, ο ΑΕΚτζής Α/ΓΕΕΘΑ από την Δράμα, εκτός από ένας ικανότατος ιπτάμενος στα μαχητικά αεροσκάφη “πετούσε” με την ίδια επιτυχία, όταν βρισκόταν κάτω και από τα ποδοσφαιρικά γκολπόστ. Αναμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχε δώσει για τη Σχολή Ικάρων, και άγνωστο εάν πίστευε ή όχι, στην επιτυχημένη έκβαση αυτής της αποστολής, επιχείρησε να πραγματοποιήσει και το άλλο μεγάλο όνειρό του: να υπερασπιστεί τα δοκάρια της Ένωσης.

Ήταν δε, τέτοια η επιθυμία του, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποφάσισε να μιλήσει με μια από τις εμβληματικές μορφές της ιστορίας της ΑΕΚ, τον αείμνηστο Λουκά Μπάρλο. Είχε μάλιστα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ιστορικό ηγέτη της κιτρινόμαυρης ομάδας, ζητώντας να δοκιμαστεί από τον “Δικέφαλο”.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης έλεγαν στο OnAlert ότι πέρασε με άριστα από την κρησσάρα του τότε προπονητή τερματοφυλάκων της Ένωσης Μιχάλη Δελαβίνια. Όμως παρά το θετικό αποτέλεσμα, η επιτυχία στις εξετάσεις για τη Σχολή Ικάρων τον έστειλε στην Πολεμική Αεροπορία, της οποίας μέχρι και χθες ηγείτο.