ΣΑΓΕ: Συγκαλείται τις επόμενες ώρες

Μετά τις ανακοινώσεις του ΚΥΣΕΑ και την επικύρωση των αλλαγών στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Γενικού Επιτελειού Αεροπορίας, τη Δευτέρα το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνεδριάσει το ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) για αποφασίσει τις παρεμβάσεις σε επίπεδο Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις για την πλήρωση των επιτελικών θέσεων στο ΓΕΕΘΑ, καθώς επίσης και σε πρώτο χρόνο των αντιακταστάσεων των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν αποκλείεται, ανεξαρτήτως του βάθους των αλλαγών, η δημιουργία δύο πλέον θέσεων αντι- στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, αλλα και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μια εντός και μια εκτός Ελλάδος.

Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο Γενικό Επιτελείο Στρατού μετά τις αυτεπάγγελτες αποστρατεύσεις 4 αντιστράτηγων και την τοποθέτηση του Αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά στη θέση του Α/ΓΕΣ, καθώς μένουν κενές οι θέσεις του Υπαρχηγού ΓΕΣ και Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, του Διοικητή της ΑΣΔΥΣ και του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού.

Από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας, κενή έχει μείνει η θέση του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, καθώς ο μέχρι τώρα ΑΤΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης αναλαμβάνει πλέον Αρχηγός ΓΕΑ, αλλά και η θέση του Αντιπτέραρχου Χριστόπουλου, ο οποίος διατελούσε καθήκοντα Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ και αποστρατεύτηκε με την απόφαση του χθεσινού ΚΥΣΕΑ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα αποφασιστεί για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς η παράταση της θητείας του νυν Αρχηγού ΓΕΝ, έβαλε φρένο στα σενάρια που έκαναν λόγο για «βαθιές» αλλαγές στο ΠΝ, χωρίς βέβαια αυτό να αποκλείει την πιθανότητα αυτές οι αλλαγές να γίνουν στις κρίσεις των Αντιναυάρχων.