Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου στη Νέα Πέραμο

Το Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Task Groups Staff/ Planning Course – SOTG/Planning Course) διεξήχθη στο στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη» στη Νέα Πέραμο Αττικής, από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), το Σχολείο πραγματοποιήθηκε υπό την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) με την συμμετοχή 15 στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας.

Η εκπαίδευση αφορά στη διαδικασία λήψης απόφασης κατά τη σχεδίαση Ειδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκπαίδευση αποσκοπεί στην επαύξηση του επιπέδου της συνεργασίας και της συναντίληψης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας με αυτές φίλων, εταίρων και συμμάχων, καθώς και στην προβολή των διαρκώς αναβαθμισμένων δυνατοτήτων τους.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης, στην οποία παραβρέθηκε ο επιτελάρχης της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχος Γεώργιος Μανουράς, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους σπουδαστές.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας έτους 2021 μεταξύ των δύο χωρών και εντάσσεται στις διεθνείς συνεργασίες της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ με τις Ειδικές Δυνάμεις άλλων χωρών.