Στα δικαστήρια η «μετωπική σύγκρουση» του Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου με τον ΣΥΣΜΕΔ

Η επίδειξη πυγμής του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου έναντι του ΣΥΣΜΕΔ, βρίσκει ισχυρή -και μάλλον μη αναμενόμενη- αντίσταση από τον πρόεδρό του αντισυνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη. Που ήδη έχει τιμωρηθεί με 10ήμερη φυλάκιση από τον Αρχηγό,όπως και ο γραμματέας του ΣΥΣΜΕΔ Α.Τσάκαλος.

Ο ΣΥΣΜΕΔ όλα αυτά τα χρόνια “πατάει” για τις όποιες αντιδράσεις και παρεμβάσεις του εντός του νομικού πλαισίου,αναγνωρίζοντας προφανώς ότι η ο ρόλος και η δράση του κινείται στα όρια της ανοχής ενός χώρου που δεν μπορεί εύκολα να δεχτεί την λειτουργία “ενώσεων” και “συνδέσμων”. Η έκδοση ανακοινώσεων και εγγράφων μέσω των οποίων έθετε ερωτήματα για εργασιακά θέματα των στρατιωτικών, λογικά θα έπρεπε να έχουν “καθησυχάσει” την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τις προθέσεις του ΣΥΣΜΕΔ. Και αν υπήρχε η στοιχειώδης πολιτική ευελιξία, ίσως θα έπρεπε αυτή ακριβώς η δράση του ΣΥΣΜΕΔ να έπρεπε να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης των δοκιμαζόμενων στρατιωτικών. Ευελιξία δεν υπάρχει…

Ο Α/ΓΕΕΘΑ προφανώς με την σύμφωνη γνώμη αν όχι και την παρότρυνση της κυβέρνησης επέλεξε την σύγκρουση σε μια χρονική στιγμή πολύ άσχημη. Και κυρίως χωρίς να έχει επιδιώξει οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση ενός ζητήματος που δεν μπορεί πλέον να “μαζευτεί”. Πολύ περισσότερο με επίδειξη πυγμής.

  
Από την ανάγνωση της αναφοράς παραπόνων που υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ μετά τη 10ήμερη πειθαρχική φυλάκισή τους, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι η κόντρα θα συνεχιστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Άλλωστε ο Πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ, Αντισυνταγματάρχης Τσουκαράκης, στη συνέντευξή του στο OnAlert, είχε προαναγγείλει εκπλήξεις.
 
Τι λέει η αναφορά; « …. Κατά συνέπεια αυτός υπερέβη την πειθαρχική του δικαιοδοσία επιβάλλοντας την σχετική ποινή …..», εννοώντας τον Α/ΓΕΕΘΑ.
 
Τι λέει το άρθρο 73 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα; «Στρατιωτικός που σφετερίζεται πειθαρχική εξουσία ή υπερβαίνει τα όρια της πειθαρχικής του εξουσίας ή επιβάλλει ποινές που δεν προβλέπονται από το νόμο ή τους κανονισμούς ή διώκει πειθαρχικά υφιστάμενό του, αν και γνωρίζει ότι δεν συντρέχει λόγος πειθαρχικής του δίωξης, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».
 
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη, αλλά και ποια στάση θα κρατήσει ο Υπουργός ο οποίος θα κληθεί πολύ σύντομα να λύσει το γόρδιο δεσμό.Κι ως γνωστόν, αυτός μόνο κόβεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή! Άλλο Α/ΓΕΕΘΑ κι άλλο Κωσταράκος

 
«Τις κρίσεις δεν μπορεί να τις χειρίζονται τυχάρπαστοι». Δείτε όλη τη συνέντευξη Ζιαζιά

«Γιατί δέχεται επίθεση ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος». Ένας στρατιωτικός γράφει