Στον Έβρο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της μετανάστευσης και η ανθεκτικότητα των στρατιωτικών υποδομών [pics,vid]

Την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ταξίδεψε στον Έβρο για προγραμματισμένη διήμερη επίσκεψη σε Σχηματισμούς και Μονάδες της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του στρατηγού Φλώρου στον Έβρο μέσα σε λίγες ημέρες. Στις 21 Αυγούστου βρέθηκε ξανά στην περιοχή για να συντονίσει τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Αρχηγού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χθες παρευρέθηκε σε σύσκεψη με τον Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις μεταναστευτικές ροές, την αντιμετώπιση και τον έλεγχό τους και επικουρικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, ενημερώθηκε για την κατάσταση στην περιοχή στην ΠΕ ΧΙΙ ΜΚ ΜΠ παρουσία εκπροσώπων κρατικών συνεργαζομένων υπηρεσιών και φορέων.

Επισκέφθηκε εμβληματικές & ζωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων «που βρέθηκαν για πρώτη φορά, στο ‘μάτι’ αυτής της πρωτοφανούς σε ένταση & διάρκεια μεγάλης πυρκαγιάς και επιβίωσαν 100%», όπως αναφέρει ο ίδιος.

«Η αυστηρή τήρηση των διαταγών και η απαρέγκλιτη τήρηση των πρωτοκόλλων σώζει. Αυτός είναι ο κανόνας που χαρακτηρίζει τις ΕΔ! Η ανθεκτικότης των υποδομών μας απεδείχθη εμπράκτως», γράφει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές και τις συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει τις εξής δράσεις:

«Είμαστε παντού! Συγχαίρω και ευγνωμονώ όλο το προσωπικό του Δ’ ΣΣ και της Μοίρας ΚΔ!
Περήφανος για σας ακόμη μια φορά!», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Δεύτερη μέρα της επίσκεψης στον Έβρο

Την δεύτερη ημερα της επίσκεψής του στον Έβρο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την κατάσταση στην περιοχή στην ΠΕ 50 Μ/Κ ΤΑΞ & της XVI Μ/Κ ΜΠ και επισκέφθηκε το Εθνικό Φυλάκιο 1.

«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες συνθήκες και παρά την μεγάλη απειλή το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις μας άντεξαν Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο αυτό που κάνετε. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει», γράφει σε σχετική ανάρτηση ο στρατηγός Φλώρος.