OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Τι πρότεινε στους Βούλγαρους ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος

10/11/2013 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Να χρησιμοποιήσουν την ελληνική τεχνογνωσία από τον »φράχτη» στον Εβρο στην κατασκευή του δικού τους »τείχους» που θέλουν να στήσουν στα βουλγαρο-τουρκικα σύνορα, κάλεσε  ο Ελληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος τον Βούλγαρο ομόλογό του, κατά την συνάντηση που είχαν  στην Σόφια, παρουσία των Υπουργών Αμυνας των δύο χωρών κ.κ. Δημ. Αβραμόπουλου και Angel Naydenov. Η ελληνική εφαρμογή – που έγινε από ελληνική τεχνική εταιρία- εκτός από το κατασκευαστικό μέρος που λειτουργεί ανασχετικά/αποτρεπτικά, έχει ενσωματωμένες κάμερες αλλά και σύστημα επιτήρησης.
 
Η προσφορά αυτή έγινε όταν , σύμφωνα με πληροφορίες , η βουλγαρική πλευρά ζήτησε την ελληνική εμπειρία από τα 12,5 χιλιόμετρα »φράχτη» για την ανακοπή λαθρομεταναστών που έστησε η Ελλάδα στον Εβρο επί Υπουργίας Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή  το 2012 . Η εγκατάστασή του είχε ως αποτέλεσμα  μαζί με την αυστηροποίηση των μέτρων επιτήρησης, τον μεγάλο περιορισμό εισόδου λαθρομεταναστών από εκεί. <<Το τείχος στο βόρειο τμήμα του Έβρου έχει αποδώσει. Σχεδόν έχει εκμηδενιστεί η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από την πλευρά αυτή>> δήλωσε ο κ Αβραμόπουλος στην Σόφια.

100- 200 περνούν κάθε μέρα στην Βουλγαρία

 Τώρα και η Βουλγαρία, που δέχεται περίπου 200 λαθρομετανάστες την ημέρα, αποφάσισε την κατασκευή »τείχους» 30 χλμ. κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία προκειμένου να ανακόψει την είσοδο των παράνομων μεταναστών στο έδαφός της από την γειτονική χώρα.<<Η Βουλγαρία δεν ανακάλυψε τώρα αυτό το πρόβλημα. Τώρα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της αύξησης του προσφυγικού κύματος προς τη Βουλγαρία. Κάθε μέρα στη χώρα εισέρχονται 100 έως 200 πρόσφυγες. Τον τελευταίο μήνα έχουν εισέλθει 3.500>> τόνισε ο κ.Angel Naydenov. .
 
Το Υπουργικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ήδη την απόφασή του για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι απαιτούνται μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση και να αποτραπεί η ανθρωπιστική κρίση.Εξάλλου η  Βουλγαρία αναμένεται να ζητήσει από την ΕΕ μια κοινή πολιτική μετανάστευσης καθώς και κονδύλια ύψους, 6 εκατ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη πρόβλημα των προσφύγων. 

Επίσκεψη στον Εβρο

 Κατά τις πληροφορίες ο βουλγαρικός στρατός είδε θετικά την πρόταση της ελληνικής πλευράς και αντιπροσωπεία στρατιωτικών και τεχνικών πρόκειται να επισκεφθεί τον Εβρο για να δει την κατασκευή  Θα δει δε πιθανώς και τους μηχανικούς της εταιρίας που το κατασκεύασαν  Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου το έργο έγινε και επιτηρείται από την Αστυνομία, στην Βουλγαρία το αντίστοιχο έργο το έχει επιφορτισθεί το Μηχανικό του στρατού.<<Δεν είμαστε ευτυχείς από το γεγονός ότι πρέπει να κατασκευάσουμε φράχτη στα σύνορά μας που να παρεμποδίσει τη διέλευση. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πω ότι δεν είμαστε ενθουσιασμένοι από την ιδέα αυτό να ανατεθεί στον βουλγαρικό στρατό. Αλλά πρόκειται για εγκαταστάσεις που θα παρεμποδίσουν την παράνομη μετανάστευση και αντιστοίχως θα την κατευθύνουν στα επίσημα συνοριακά σημεία διέλευσης>>, ανέφερε ο Βουλγαρος Υπουργός κατα τιην προχθεσινή συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του. 

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα – Βουλγαρία: Συνεργασία για τους μετανάστες

Φράχτη στα σύνορα με Τουρκία «σηκώνει» και η Βουλγαρία



Tags: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΓΕΕΘΑΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣΤΕΙΧΟΣ

Related Posts

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τη Σερβία για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων

05/11/2025 - 21:56
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ: Η ημερήσια διαταγή του στρατηγού Δημήτριου Χούπη για την 28η Οκτωβρίου

27/10/2025 - 12:52
ΓΕΕΘΑ - 28η
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

24/10/2025 - 15:26

Διαβάστε Επίσης

Ερντογάν: «Τουρκία και Λιβύη θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική Μεσόγειο»

ΓΕΑ: Μαθητές και μαθήτριες λυκείου πέταξαν με Tecnam της Πολεμικής Αεροπορίας [pics]

SEAGULL: Η Elbit Systems παρουσίασε το ναυτικό drone στο ΓΕΝ – Tα χαρακτηριστικά του

Δένδιας: «Τα μνημεία δεν είναι χώροι λύπης, αλλά έκφρασης» – Εκδήλωση για τους πεσόντες αεροπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας [pics, vid]

«Πού είναι ο Λαβρόφ;» – Το Κρεμλίνο επιχειρεί να διαψεύσει το όργιο φημολογίας ότι ο ΥΠΕΞ έχασε την εύνοια του Πούτιν

Ρωσία: Ζητά εξηγήσεις για τη δήλωση Τραμπ περί «πυρηνικών δοκιμών» από τις ΗΠΑ

Γερμανία: Την αγορά drones από την Τουρκία ζητά αξιωματούχος της Bundeswehr από την κυβέρνηση

Fujian: Τέθηκε σε υπηρεσία το τρίτο και πιο προηγμένο αεροπλανοφόρο της Κίνας με τις «ευλογίες» του Σι Τζινπίνγκ [vids]

Top News

Αντώνης Αντωνίου: «Λόγω του Κόκκινου Κύκλου, με κοιτούσαν περίεργα, o κόσμος φοβόταν»

Φαίη Σκορδά: «Έγραφαν όλοι ότι θα αλλάξουμε ώρα κι εγώ δεν το ήξερα»

Ισπανία: Η βασίλισσα Λετίθια αντέγραψε την Κέιτ Μίντλετον - Με τιάρα και κυματιστά μαλλιά

Αττική Οδός: Γνώριμοι στις Αρχές για επικίνδυνη οδήγηση οι οδηγοί των 2 μηχανών που έτρεχαν με 250 - Συνελήφθη και ο πατέρας του 27χρονου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert