Το «έργο Κωσταράκου» στις ΕΔ μέσα από τα μάτια απόστρατων – Χωρίς σχόλια…

Πως αλλάζουν οι καιροί και δεν μιλάμε για πολλά χρόνια πριν. Το 2011 οι απόστρατοι στην πλειοψηφία τους έριχναν “μαζικά πυρά” κατά της επιλογής Μπεγλίτη να τοποθετήσει Α/ΓΕΕΘΑ τον Μιχαήλ Κωσταράκο. Ήταν κατακριτέος γιατί “έφαγε σχεδόν μια τάξη άξιων στρατηγών”, γιατί “έφαγε” τον Φράγκο ,γιατί ήταν “εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ” κι άλλα πολλά. Όταν δε χρησιμοποίησε και το twitter -όπως κάνουν όλοι οι Αρχηγοί του NATO- ποιος είδε όχι τον Θεό ,αλλά τους απόστρατους και δεν τους φοβήθηκε! Δεν συζητάμε για την ιστορία με τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τον χειρισμό του θέματος από τον Αρχηγό. Τότε κάποιοι που σήμερα κανουν …μαθήματα σεβασμού του θεσμού τον αποκαλούσαν με θράσος “ντουντούκα”. Το Onalert σ΄ εκείνες τις δύσκολες εποχές “στήριζε” τις επιλογές του νέου Αρχηγού ως αυτονόητες.

Πέρασε ο καιρός ο Α/ΓΕΕΘΑ “πάλιωσε” και -κατά την γνώμη μας- έκανε το ένα λάθος μετά τ΄ άλλο.Κι επειδή εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε δημόσιες σχέσεις στο ΓΕΕΘΑ του ασκήσαμε και θα του ασκούμε κριτική.

Παραδόξως όμως αυτά τα λάθη άλλαζαν την εικόνα του προς τους ίδιους απόστρατους που άκουγαν τ΄ όνομά του και τους ανέβαινε η πίεση. Για να μην πολυλογούμε και κουράζουμε φθάσαμε σήμερα στο σημείο να διαβάζουμε σε εφημερίδα που εκδίδουν απόστρατοι για το έργο Κωσταράκου στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σας το μεταφέρουμε χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο. Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται!

Γράφουν λοιπόν:

“Ως γνωστόν στις άξιες πολλών συγχαρητηρίων ενέργειές του, με την συμπαράσταση της πολιτικής Ηγεσίας, θα μπορούσε κανείς να επισημάνει:
α. Την μετά από χρόνια εκτέλεση βολής-για πρώτη φορά- με τους ρωσικούς πυραύλους εδάφους-αέρος S-300.
β. Την επανάληψη εκτελέσεως μεγάλων εθνικών ασκήσεων, που είχαν αδικαιολόγητα διακοπεί.
γ. Την παρακολούθηση των μεγάλων εθνικών ασκήσεων από την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ (πρώην ΥΕΘΑ κ. Αβραμόπουλο Δ.) και ειδικότερα από τον κ. Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά Α., όταν πρώην Πρωθυπουργοί αλλά και ΥΕΘΑ «δεν είχαν πατήσει το πόδι τους» ούτε σε Στρατόπεδα ακόμη και για την γιορτή του Πάσχα.
δ. Την δημιουργία των νέων Δυνάμεων Άμεσης –Ταχείας Επεμβάσεως.
ε. Τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ που αυξάνουν το αξιόμαχό τους.
στ. Η παροχή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από τις Στρατιωτικές Σχολές των ΕΔ.
ζ. Η δημιουργία της εξαίρετης νέας Καρδιολογικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ .
η. Η χορήγηση του ΒΟΕΑ σε 12500 δικαιούχους με την παροχή στο ΜΤΣ της ανάλογης πίστωσης από το Υπουργείο Οικονομικών.
θ. Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Στρατ. Νοσοκομείων της τάξεως των 442 εκ ευρώ.
ι. Η επαναλειτουργία των προγραμμάτων των ΑΟΟΑ (Πικέρμι κλπ) που είχαν τελματωθεί επί πολλά χρόνια κλπ, κλπ.”

Όχι δεν πρόκειται να μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε. Θα μας δοθούν εξάλλου τόσες ευκαιρίες μέχρι την αποχώρηση του Α/ΓΕΕΘΑ…

Διαβάστε ακόμη:

Τα «παρορμητικά» μηνύματα πανηγυρισμού του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου για την εκλογή του!


Ειδικό δικαστήριο για το twitter από τον Ερντογάν!