«Ξεχάστε τις κρίσεις ο Α/ΓΕΕΘΑ θα φύγει σ΄ ένα χρόνο»! Ο Κωσταράκος τα «παίρνει όλα»

Όαοι αναμένουν  αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της εκλογής Κωσταράκου στην θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης απλά ας το ξεχάσουν! Ο Κωσταράκος θα καθήσει στην καρέκλα του Α/ΓΕΕΘΑ μέχρι την ώρα που θα πάρει την πτήση για να πάει να εγκατασταθεί στη νέα του θέση στις Βρυξέλλες. Κι έχει γι΄ αυτό το “πράσινο φως” της κυβέρνησης .

Μοναδική περίπτωση να μην συμβεί αυτό είναι να πάμε σε εκλογές να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή και να τον αποστρατεύσουν. Χωρίς κι αυτό να είναι βέβαιο.

Ποιο είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης για την παραμονή Κωσταράκου; Ότι δεν είναι δυνατόν να αντικαταστήσουμε τον επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Ποια είναι -κατά πληροφορίες- η πραγματική αιτία; Ότι η κυβέρνηση θέλει κερδίσει χρόνο και να μην προχωρήσει σε κρίσεις που σήμερα θεωρούνται αυτονόητες. Που σημαίνει ότι υπάρχουν κύκλοι που επιθυμούν την επιλογή του Α/ΓΕΑ Βαγγέλη Τουρνά για διάδοχο του Κωσταράκου και ανάμεσα σ΄ αυτούς και ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Βέβαια από την ώρα που έγινε γνωστή η εκλογή του η κοινή λογική -στρατιωτική και …πολιτική- λέει ότι είναι σωστό και αξιοπρεπές ο κ.Κωταράκος αν όχι άμεσα τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο να έχει προετοιμάσει το έδαφος για την διαδοχή του. Η ανάληψη των καθηκόντων του σε 12 μήνες παρέχει την πολυτέλεια αυτή και είναι όχι απλά λογικό αλλά άκρως αναγκαίο να το εκμεταλλευθούμε. Ο κ.Κωσταράκος οφείλει να είναι ευγνώμων στην τύχη, στον κ.Μπεγλίτη που τον επέλεξε αλλά και σ΄ όλες τις κυβερνήσεις που τον στήριξαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Τα πήρε όλα στο μέγιστο βαθμό. Ουδείς άλλος έχει μείνει τόσα χρόνια Αρχηγός, κανένας άλλος δεν αποχωρεί με δόξα και τιμή για μια σημαντική θέση του εξωτερικού. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει είναι ότι όλα κάποτε τελειώνουν και η καριέρα του στις Ελληνικές ΕΔ δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση.

Παρά τις αυτονόητες διαπιστώσεις μας θα επιμείνουμε στην πρόβλεψη ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ θα παραδώσει καθήκοντα όσο πιο αργά μπορεί.

Είναι χωρίς αμφιβολία αξιοθαύμαστο πως ένας αξιωματικός που μόλις επιλέχθηκε για Α/ΓΕΕΘΑ δέχτηκε τα μαζικά πυρά από την ΝΔ και τους αποστράτους της, αυτός που τον είχαν ταυτίσει με το ατυχές περιστατικό της εισόδου των εργαζομένων στο ΥΠΕΘΑ και την αντιμετώπισή τους υποστηρίχθηκε με πάθος και ένταση για την παραμονή του. Δείχνει αν μη τι άλλο τις πολλές και μεγάλες “διπλωματικές” αρετές του Αρχηγού. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να τις αξιοποιήσει με την ίδια επιτυχία και στην νέα του θέση προς όφελος της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

Εξελέγη πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος


«Κάρφωσαν» τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο ενώπιον Δένδια!

Τι είπε για τον κάθε Αρχηγό ο Αβραμόπουλος – «Αποχαιρετισμός» που θύμιζε κρίσεις