Χρυσή Αυγή και Ένοπλες Δυνάμεις: “Και τώρα τι κάνουμε”; Η ηγεσία σε αμηχανία

Η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης και ειδικά της ΝΔ στο θέμα της Χρυσής Αυγής προκαλεί ένα είδος αμηχανίας στις ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Χρυσή Αυγή και Ένοπλες Δυνάμεις: “Και τώρα τι κάνουμε”; Η ηγεσία σε αμηχανία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης και ειδικά της ΝΔ στο θέμα της Χρυσής Αυγής προκαλεί ένα είδος αμηχανίας στις ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η “διείσδυση” της οργάνωσης στην Αστυνομία ήταν αξιοπρόσεκτη . Στις Ένοπλες Δυνάμεις η παρουσία της ήταν πιο “διακριτική” σε σχέση με τα Σώματα Ασφαλείας αλλά ήταν διαρκώς αυξανόμενη . Όπως και η ανοχή που έδειξε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων “βολεμένη” στο επιχείρημα “είμαστε καθρέφτης της κοινωνίας”. Αυτό δεν ήταν σοβαρή αντιμετώπιση για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα μεμονωμένα είναι η αλήθεια περιστατικά που έχουν καταγραφεί όπως οι ομιλίες σε νεοσύλλεκτους για το πόσο μεγάλος ηγέτης ήταν ο Χίτλερ, η μαζικη προσέλευση σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων νεαρών προς κατάταξη με μπλουζακια Χρυσή Αυγή , τα τατουάζ με αγκυλωτούς σταυρούς, όλα “πέρασαν” με τη λογική του “δεν βλέπω, δεν ακούω ,δεν θέλω να ξέρω”.

Τώρα που το κλίμα άλλαξε πως θα …αλλάξει τακτική η ηγεσία;

Αυτά παθαίνει όποιος δεν έχει ολοκληρωμένη άποψη και όραμα γι΄ αυτό που διοικεί . Ειδικά όταν πρόκειται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι οποίες πρέπει ασφαλώς να μείνουν μακρυά από τη πολιτική . Αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύει μόνο για κάποιους κι όχι για όσους ασπάζονται και προωθούν εξτρεμιστικές λογικές και πολιτικές.

Με δυο λόγια…Καλά ξεμπερδέματα. 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Patch στελέχους της ΕΛΔΥΣΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Patriot στη Σαουδική Αραβία: Η στρατηγική της Αθήνας απέναντι στον «επιτήδειο ουδέτερο» – Συμμαχίες με Ισραήλ, Ινδία και Εμιράτα

Η αναβάθμιση των Patriot από το Ριάντ που δεν έχει προχωρήσει, οι ισχυρές εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας και τα ελληνικά Apache στα Εμιράτα

Αποστολή αεροπυρόσβεσης
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

H «Βαβέλ» των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής: Το δυστύχημα στην Ψάθα, ο συντονισμός και το μοντέλο λειτουργίας

Ολοκαίνουργια εναέρια μέσα που έχουν ήδη παραληφθεί παραμένουν ουσιαστικά ανενεργά ενώ στις φωτιές επιχειρούν μέσα από Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιωτικές εταιρείες