400 έκτακτες μεταθέσεις στο ΠΝ! Κάτι συμβαίνει ή πρόκειται για «κοινωνικά αιτήματα»;

Μπαράζ “έκτακτων μεταθέσεων” προκαλεί αναταραχή στο Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr τουλάχιστον 400 “έκτακτες” μεταθέσεις έχουν σταλεί ήδη σε στελέχη του ΠΝ . Είναι κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια και προκαλεί προβληματισμό. Και για την αιτία που προκάλεσε την ανάγκη να εκδοθούν ξαφνικά εκατοντάδες μεταθέσεις αλλά και για πολλά και μεγάλα προβλήματα που προκαλούνται απ΄αυτή την απόφαση στο προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Οι μαζικές μεταθέσεις συνδυάζονται από αρκετούς από την “κινητικότητα” που υπάρχει στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο,αλλά και από τις “αμερικανικές” επισκέψεις στο ΥΠΕΘΑ τις τελευταίες ημέρες. Πρώτα ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα είδε τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη. Συνάντηση που διήρκησε πολύ πάνω από το συνηθισμένο . Αμέσως μετά ο Ναύαρχος Τζέϊμς Σταυρίδης συναντήθηκε με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο αλλά και τον Α/ΓΕΕΘΑ. Λίγες ώρες μετά έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μόνιμης ναυτικής παρουσίας στη Μεσόγειο.

Ο συνδυασμός όλων αυτών με τις έκτακτες μεταθέσεις στο ΠΝ “ερεθίζει” όσους έχουν ροπή στη δημιουργία σεναρίων.

Άλλοι πιο καχύποπτοι και λίγοτερο φίλοι των “στρατηγικών σεναρίων” κάνουν λόγο απλά για…τακτοποίηση κοινωνικών αιτημάτων.

Όπως και να ‘χει η φουρτούνα στο ΠΝ δεν λέει να κοπάσει! Μετά από την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στο “κόψιμο” των πλεύσιμων για τις αποστολές εξωτερικού,έρχονται οι εκατοντάδες έκτακτες μεταθέσεις να προκαλέσουν νέο πονοκέφαλο.