Ελληνική σημαία σηκώνει στις 12.00 ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ!

Τέσσερα χρόνια περιπέτειας,ατελείωτων διαπραγματεύσεων και αβεβαιότητας,τελειώνουν σήμερα στο Κίελο. Το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ υψώνει ελληνική σημαία παρουσία του Α/ΓΕΝ αντιναυάρχου Δημήτρη Ελευσινιώτη,του τρίτου κατά σειρά αρχηγού ΓΕΝ που χειρίστηκε την υπόθεση ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και που τουλάχιστον θα έχει τη τύχη να παραλάβει το υποβρύχιο.

Το 2006, μετά από τις δοκιμές στη βόρεια θάλασσα, παρουσιάστηκαν σημαντικά προβλήματα στο υποβρύχιο. Αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση στη κοινή γνώμη ήταν η μεγάλη κλίση που παρουσίαζε το υποβρύχιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ταχείας ανάδυσης και με συγκεκριμένο κυματισμό. Ωστόσο υπήρχαν κι άλλα προβλήματα με σημαντικότερο αυτό της «ακουστικής υπογραφής» του υποβρυχίου,που με απλά λόγια σημαίνει ότι ενώ είχαμε πληρώσει το υποβρύχιο «χρυσό» για να είναι αθόρυβο και άρα μη εντοπίσιμο από τα σόναρ ,αυτό δεν πληρούσε αυτές τις προϋποθέσεις.
Όλα αυτά υποτίθεται ότι τελείωσαν και ότι το υποβρύχιο είναι πλέον επιχειρησιακά άρτιο και έτοιμο όχι μόνο να πλεύσει προς ναύσταθμο Σαλαμίνας αλλά ακόμη και να …πουληθεί.
Η αποκάλυψη του OnAlert, για τις συζητήσεις του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πολωνό ομόλογό του,προκάλεσαν αίσθηση αν και δεν ήταν κρυφό ότι η ηγεσία του Πενταγώνου είχε σκέψεις για πώληση του υποβρυχίου προεκιμένου να μειώσει το κόστος από τη παραγγελία δύο ακόμη υποβρυχίων τύπου 214. Κανείς βέβαια δεν πίστευε ότι θα βρισκόταν τόσο σύντομα ενδιαφέρον για αγορά του υποβρυχίου. Κι όχι μόνο αυτό. Οι Πολωνοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά όχι μόνο του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ,αλλά και άλλων υποβρυχίων της σειράς 214,προκαλώντας μάλλον δυσαρέσκεια στο ελληνικό ΠΝ .
Το πλήρωμα του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο Κίελο και είναι έτοιμο να αποπλεύσει μετά από τη τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας. Θα ακολουθήσουν νέες δοκιμές εν πλω πριν ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ καταπλεύσει στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.