«Η τραγική κατάσταση του Ναυτικού Νοσοκομείου».Μια συγκλονιστική περιγραφή.

Ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Δ.Ελευσινιώτης επισκέφτηκε το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και με την ομιλία του προσπάθησε να τονώσει το ηθικό του νοσηλευτικού προσωπικού.Όμως η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι επιεικώς τραγική,λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Η περιγραφή που κάνει άνθρωπος μέσα από το ΝΝΑ ,είναι συγκλονιστική.

«Τι πρέπει να ξέρει ο αθενής που έρχεται στο ΝΝΑ»,λέει και εξηγεί:

-Στον επόμενο υπέρηχο για να σκουπισθεί ο ασθενής από το gel πρέπει να έχει προνοήσει να φέρει χαρτοβαμβακο από το σπίτι του

-Στην επόμενη αιμοληψία πρέπει να έχει φέρει και βαμβάκι από το σπίτι του και όχι  μόνον τσιρότο που απαιτείται σήμερα.

-Στην επόμενη εξέταση πρέπει να φέρει σεντόνια από το σπίτι του αφού ήδη απόλαυσε την εμπειρία να ξαπλώσει πάνω στην δερματίνη που ξαπλώσαν οι 30 προηγούμενοι της ημερας αυτής και οι αντίστοιχοι των τελευταίων 30 ημερών

-Στην επόμενη εξέτασή του ας περάσει από το συνοικιακό  πολυκατάστημα να διαθέσει 1.5 ευρώ για να προσκομίσει γάντια μιας χρήσης για τον γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

– Αν μπορούσε να κρατάει και ένα καρδιογράφο που να λειτουργεί σωστά θα αισθανόταν σίγουρα ποιό ασφαλής για το αποτέλεσμα που θα έπαιρνε στα χέρια του.
 
Αναμένεται βεβαίως το ΝΝΑ να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια μια και από ότι φαίνεται οι προσερχόμενοι για μικροβιολογικές εξετάσεις κάθε πρωί θα μπαίνουν στην κλήρωση προκειμένου να γίνεται επιλογή δια κληρώσεως για το ποιοί θα μπορούν σήμερα να κάνουν εξατάσεις.
 
Βέβαια ο κ. Α/ΓΕΝ μπορεί να αναφερόταν στην υψηλή ποιότητα με την έννοια ότι είναι ίσως το μόνον Νοσοκομείο τον 21ο αιώνα που παραδίδει «χειροποίητες» γνωματεύσεις εξετάσεων καθ΄ όσον ο γνωματεύων καλείται να γράψει με τα χέρια του την γνωμάτευση πάνω στο χαρτί του καρδιογραφήματος, του υπερήχου κλπ και ο ασθενής να καλείται να ερμηνεύσει την γραφή!
 
Ο Διευθυντής αισθάνθηκε πετυχημένος αφού ανέφερε στο προιστάμενο του (κατά 4 χρόνια λιγότερα στο Ναυτικό) ότι η τρύπα του Νοσοκομείου συγκρατείται σε διψήφιο αριθμό (92,4 εκ. Ευρώ)».