Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ…εκπαιδεύεται.

Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ,με την ελληνική σημαία υψωμένη ,συνεχίζει σε καθημερινή βάση τις δοκιμές ανοιχτά της Νορβηγίας. Ο κυβερνήτης του υποβρυχίου έχει ανοιχτή γραμμή με το ΓΕΝ και αναφέρει άμεσα τα αποτελέσματα των δοκιμών.Μέχρι στιγμής προς μεγάλη ανακούφιση των ναυάρχων στο ΓΕΝ,ο ΠΑΠΝΙΚΟΛΗΣ ,παίρνει άριστα σε όλα τα τεστ.

Οι καιρικές συνθήκες στις οποίες γίνονται οι δοκιμές είναι ιδανικές για να «τσεκαριστεί» η συμπεριφορά του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ σε δύσκολες συνθήκες. Το υποβρύχιο και το πλήρωμά του κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ανέμους εντάσεως μέχρι και εννέα μποφώρ,με κύματα ύψους άνω των τριών μέτρων. Υπενθυμίζουμε ότι το πρόβλημα με τη κλίση του υποβρυχίου είχε παρουσιαστεί το 2006, σε διαδικασία ταχείας ανάδυσης με κυματισμό περίπου τριών μέτρων.

Οι δοκιμές του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Υπολογίζεται ότι το υποβρύχιο θα καταπλεύσει στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας πριν από τα Χριστούγεννα. Στο ΓΕΝ υποστηρίζουν ότι «ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ θα είναι το πιο δοκιμασμένο υποβρύχιο που θα έχουμε» και γι΄ αυτό υποστηρίζουν ότι πρέπει να εξαιρεθεί από τη λίστα των υποβρυχίων που η Ελλάδα σκέφτεται να πουλήσει.