Προς δημιουργία Ακτοφυλακής

Έρχεται η Ακτοφυλακή.Στην κατάθεση νομοσχεδίου που θα προβλέπει την ίδρυση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η κυβέρνηση.
Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή θα λειτουργεί στα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ και θα υπάγεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.Όλες οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, οι αρμοδιότητες των οποίων έχουν αστυνομικό χαρακτήρα, ο Θάλαμος Επιχειρήσεων, καθώς και ο Αρχηγός του Σώματος, θα υπάγονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας θα δοθεί έμφαση στο επενδυτικό κομμάτι του υπουργείου (Ποντοπόρος ναυτιλία-Ακτοπλοϊα-Κρουαζιέρα-Αλιεία).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποστρατικοποίηση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας και η μετατροπή του σε αναπτυξιακό-Οικονομικό.

   
Συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας θα έχει σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. 

    Η συνάντηση πραγματοποιείται με αφορμή την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη Τρίτη 23 Νοεμβρίου, η ομοσπονδία των ναυτικών.

    Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.