«Σκάντζα» στα ΨΑΡΑ, κάνει η φ/γ ΛΗΜΝΟΣ στα ανοιχτά της Λιβύης.

Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ παίρνει τη σκυτάλη από τα ΨΑΡΑ ,στις επιχειρήσεις περιπολίας και συνδρομής βοήθειας σε απεγκλωβισμό πολιτών από τη Λιβύη.
Άλλη μία φρεγάτα ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ θα δέσει από Δευτέρα στη ΣΟΥΔΑ ,για να αποτελεί εναλλακτική λύση στις αποστολές της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ.

Κι έτσι ξαφνικά ο Ελληνικός Στόλος βρέθηκε με μία ακόμη αποστολή να εκτελέσει. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό ΠΝ έχει εμπλοκή σε πολλές και σημαντικές διεθνείς αποστολές οι οποίες με δεδομένα τα προβλήματα ανταλλακτικών και συντήρησης που έχουν πλήξει και το στόλο ,λόγω των οικονομικών περικοπών, προσθέτουν στους ναυάρχους προβλήματα.

Μία φρεγάτα μας συμμετέχει στην επιχείρηση ATALANTA,ενώ φρεγάτες και πυραυλάκατοι εμπλέκονται κατά καιρούς στη νατοϊκή δύναμη SNMG-2,, στη UNIFIL στο Λίβανο,στην ACTIVE ENDEANVOUR στη Μεσόγειο και στην ENDURING FREEDOM.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η συμμετοχή τόσων πλοίων του Στόλου μας σε τόσες σημαντικές αποστολές θα ήταν «επιχειρησιακή ευλογία». Μόνο που οι συνθήκες και κυρίως οι οικονομικές μόνο φυσιολογικές δεν είναι.

Οι ελλείψεις ανταλλακτικών στα πλοία του Στόλου είναι μεγάλο πρόβλημα και γίνονται πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό για να είναι όλα τα πλοία διαρκώς έτοιμα για απόπλου,όχι μόνο για το Αιγαίο,αλλά για οποιαδήποτε αποστολή προκύψει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.