Α/ΓΕΝ: Σημαντικές επαφές του Αντιναυάρχου Πετράκη στο 13ο Διαπεριφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος [pics]

Από την Τρίτη 04 έως και την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2022, ο Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, συμμετείχε στο 13ο Διαπεριφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (Trans-Regional Seapower Symposium / Τ-RSS 2022), το οποίο διεξήχθη στη Βενετία. Στόχος του εν λόγω συμποσίου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση των διεθνών / περιφερειακών συνεργασιών και πρωτοβουλιών μεταξύ Πολεμικών Ναυτικών των συμμετεχουσών κρατών.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου, ο Α/ΓΕΝ προήδρευσε στην 2η  θεματική ενότητα με τίτλο «Developing Technology and Capabilities in a competitive age». Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα ήταν αφιερωμένη στις τεχνολογικές εξελίξεις με ιδιαίτερη αναφορά στις διαστάσεις που αυτές παίρνουν στο διάστημα, στον κυβερνοχώρο, την τεχνητή νοημοσύνη και τις προκλήσεις που συνιστά η εφαρμογή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Στο περιθώριο του συμποσίου ο Α/ ΓΕΝ είχε διμερείς συνομιλίες/συναντήσεις:

Επιπλέον ο Α/ΓΕΝ είχε συνάντηση με τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ και του 6ου Αμερικανικού Στόλου (COMUS6FLEET – USNAVEUR-AFRICA, COM JFCNP) Admiral Stuart B. Munsch, με τον Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων Κύπρου Πλοίαρχο Κωσταντίνο Γενναδίου και τον Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων Ιορδανίας Colonel Hisham Khaleel Aljarrah. Στο πλαίσιο των εν λόγω συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, οι τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: