Α/ΓΕΝ: Μόνιμος Α/ΓΕΕΘΑ σε αναμονή με κίνδυνο να γίνει Μανωλάς

Εν αναμονή Α/ΓΕΕΘΑ για μια ακόμη φορά ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης. Η πολύ αναμονή βεβαίως ποτέ δεν είναι καλή και ο Α/ΓΕΝ γνωρίζει ότι η δεύτερη “αναβολή” της ανόδου του στο ΓΕΕΘΑ πιθανότατα να αποδειχτεί καθοριστική . Οκτώ μήνες ακόμη είναι πολύς χρόνος και κανένας δεν μπορεί ούτε να προβλέψει ,ούτε πολύ περισσότερο να “εγγυηθεί” τις εξελίξεις. Όλα είναι ανοιχτά.

Η περίπτωση Αποστολάκη βέβαια και η απόφαση να παραμείνει Α/ΓΕΝ αν και όλοι γνώριζαν ότι θα επιθυμούσε την άνοδό του στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ δίνει κι ένα μήνυμα όχι και τόσο θετικό στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το οποίο λέει ότι θα είναι καλύτερο να μην “μπαίνεις στην φωτιά” , να μην αγγίζεις προβλήματα που χρειάζονται λύση. Ο Αποστολάκης είτε συμφωνεί κάποιος μαζί του είτε όχι , τα έκανε και τα δύο . Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το θέμα των υποβρυχίων τα οποία χωρίς να παίξει το κεφάλι του δεν θα είχαν πέσει στην θάλασσα. Ήταν λογικό να αναμένει ότι τουλάχιστον αυτό θα αναγνωριζόταν.

Όχι μόνο δεν έγινε αυτό ,αλλά αν κρίνουμε από δημόσιες τοποθετήσεις του Καμμένου για το θέμα των υποβρυχίων ο Αποστολάκης ενδέχεται να γίνει…Μανωλάς το επόμενο διάστημα.

Συνεπώς το μήνυμα που περνά παρακάτω είναι … “μην αγγίζετε τις καυτές πατάτες, αφήστε να τις πιάσει ο επόμενος”. Το σύστημα αυτό επιβραβεύεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝ: «Μνημόνιο» ή «αντιμνημόνιο» θα «ψηφίσει» ο Καμμένος;

Η «καυτή πατάτα» των κρίσεων Αρχηγών στα χέρια του «αντιμνημονιακού» Καμμένου