Απόφαση «τορπίλη» Αβραμόπουλου – Πως το ΠΝ τον «εκμεταλλεύθηκε» «προσγειωμένη» η ΠΑ

Και τορπίλες έχουμε. Ή μάλλον θα έχουμε. Ο Αβραμόπουλος λίγες ωρες πριν από την αποχώρησή του βάζει μερικές σημαντικές υπογραφές και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΕΘΑ υπέγραψε τον φάκελο των τορπιλών για τα υποβρύχια ενώ αναμένονται εξελίξεις οριστικές και στην υπόθεση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P 3 Orion.

Σε συνδυασμό με την υπόθεση των υποβρυχίων , την αναμενόμενη -ότι κι αν γίνει στην Ελευσίνα- παραλαβή της πυρυαλακάτου ΡΙΤΣΟΣ ακόμη και την απόφαση που η υλοποίησή της πάει σε βάθος χρόνου για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών MEKO ,μπορούμε να μιλήσουμε για πολύ σημαντικά βήματα που θα “ανακουφίσουν” το ΠΝ από πολλά προβλήματα. Το ΓΕΝ “εκμεταλλεύθηκε” την περίοδο Αβραμόπουλου στο 100% . Τι ίδιο ισχύει και για το ΓΕΣ σε μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο για την ΠΑ που έχασε τεράστια ευκαιρία να προχωρήσει θέματα που καίνε. Και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το γιατί.

Οι τορπίλες για τα υποβρύχια θα επιλεγούν μέσω διεθνούς διαγωνισμού . Το πρόγραμμα αφορά στην αγορά 59 τορπιλών βαρέως τύπου απαίτηση που ήταν υψηλής προτεραιότητας στο ΕΜΠΑΕ 2011-2015 των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Το πρόγραμμα θα διεκδικήσουν Γερμανοί,Ιταλοί και Αμερικανοί.
 
Τι συμβαίνει στην ΠΑ;

Σε αντίθεση με την κινητικότηα που παρατηρήθηκε ειδικά τους τελευταίους μήνες στο ΠΝ , στην ΠΑ επικράτησε απόλυτη και ανεξήγητη στασιμότητα. Και λένε ανεξήγητη γιατί από το 2006 και μετά υπήρχε πάντα η λογική δικαιλογια της απροθυμίας πολιτικών ηγεσιών να λύσουν θέματα, αφήνοντάς τα …για τον επόμενο. Η ηγεσία του ΓΕΑ δεν φάνηκε έτοιμη να εκμεταλλευθεί την εξαίρεση της περιόδου Αβραμόπουλου, ο οποίος αποφάσισε και υπέγραψε. Με χίλια ζόρια όπως λένε οι πληροφορίες προχώρησαν οι συμφωνίες τεχνικής υποστήριξης για τα εκπαιδευτικά T – 6 . Τώρα ελπίζουμε και η επόμενη πολιτική ηγεσία να έχει την ίδια λογική για το restart που επείγει να γίνει και στην ΠΑ. Καλό το σμήνος ΖΕΥΣ αλλά δεν αρκεί αυτό για την ΠΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι προσπαθούν να «καταρρίψουν» τα P 3 που είναι έτοιμα για απογείωση – Περίεργα «παιχνίδια»

Η γκάφα! Έριξαν τορπίλη στην προβλήτα τους!

Υποβρυχιομαχία: «Αβραμόπουλος Βενιζέλος 3 – 0» ! Πως προκύπτει το «σκορ»