Αρματαγωγό «Λέσβος»: Ξεκινούν οι εργασίες επισκευής του ρήγματος

Ξεκινούν αυτήν την ώρα οι εργασίες επισκευής του ρήγματος δυο μέτρων που προκάλεσε στο αρματαγωγό «Λέσβος» η πρόσκρουσή του σε προβλήτα ενός του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας, αργά το βράδυ της Τρίτης. Το πρώτο φως της ημέρας και η επιτόπια αυτοψία των ειδικών του στόλου επιβεβαίωσε πλήρως την αρχική εικόνα ότι το χτύπημα προκάλεσε επιφανειακή ζημιά, η οποία θα επισκευαστεί με την προσθήκη ενός «ράμματος». 

Υπενθυμίζεται ότι υψηλόβαθμη πηγή του ελληνικού Πενταγώνου, υποστήριζε στο OnAlert κατά τις πρώτες ώρες του ατυχήματος, ότι οι ισχυροί άνεμοι, ταχύτητας 40 κόμβων που έπνεαν στην περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα το πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού να «ξυστεί» πάνω σε μια προβλήτα και να «σκίσει» τη μια πλευρά της κατά μήκος δύο μέτρων.

Η εικόνα που κατεγράφη για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος ήταν η εξής σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης: «Πήγε να μπει μέσα τον πήρε ο αέρας, βγήκε για να προλάβει, αλλά κατά την έξοδό του ακούμπησε σε έναν προβλήτα που είναι από την αντίθετη πλευρά και σκίστηκε εκεί.»  

Σε κάθε περίπτωση άνθρωποι που παρακολουθούν από κοντά τις προετοιμασίες για την επισκευή του πλοίου, σημείωναν ότι η ζημιά είναι στα ανώτερα τμήματα του «σώματος» του πλοίου και όχι χαμηλά. Υπογράμμιζαν, μάλιστα με νόημα τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, δυσχέρεια που επέτεινε το σκοτάδι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και το βράδυ της Τρίτης, καλά ενημερωμένη πηγή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού: «Έχει γίνει ένα σκίσιμο που εντός δύο ημερών μπορεί να αποκατασταθεί» και πρόσθετε: » Ένα πλοίο, με αέρα, νύχτα που παει να δέσει μετά από την επιστροφή προγραμματισμένων δοκιμών, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποφευγχθεί»

Το αρματαγωγό «Λέσβος» επέστρεφε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας μετά την πραγματοποίηση δοκιμών καθώς είχε προχωρήσει στην επισκευή μηχανικών προβλημάτων.