Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού του Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ελλάδα ο Αρχηγός του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου (First Sea Lord) Admiral Sir Philip Jones από την Τετάρτη 25 Ιουλίου έως Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018. Ο Αρχηγός του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΝ, το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά και τέλος μετέβη στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΓΕΝ:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από Τετάρτη 25 Ιουλίου έως Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 ο Αρχηγός του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου (First Sea Lord) Admiral Sir Philip Jones πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ.

Ο Αρχηγός του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΝ, συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και διμερούς συνεργασίας και ενημερώθηκε επί των δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ΠΝ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ελέγχου Βλαβών του Κέντρου Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ.

Τέλος, μετέβη στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες του Αρχηγείου Στόλου ξεναγήθηκε στον προσομοιωτή Υποβρυχίων και επισκέφθηκε Πολεμικά Πλοία.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη:

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου.

Επιθεώρηση της ΤΠΚ κλάσσης Ρουσσέν.

Υποδοχή του Βρετανού Α/ΓΕΝ.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση των δύο επιτελών.

Αναμνηστική φωτογραφία με τον Έλληνα Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούσαν την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ομιλία του Βρετανού Α/ΓΕΝ στο ΓΕΝ.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη με φόντο τις ΤΠΚ κλάσης Super Vita.

Αναμνηστική φωτογραφία του Βρετανού Α/ΓΕΝ με στελέχη του ΠΝ.