Επιτέλους Ναύτες ξανά στην θάλασσα! Η επιστροφή της εκπαίδευσής τους στον Πόρο

Οι Ναύτες μας επέστρεψαν από τα βουνά στη θάλασσα. Μετά από την παταγώδη αποτυχία της “διακλαδικότητας στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων” που είχε “εμπνευστεί” το ΓΕΕΘΑ, οι νεοσύλλεκτοι του ΠΝ επέστρεψαν στον Πόρο για να βλέπουν …θάλασσα. Τα αυτονόητα στην Ελλάδα είναι πάντα το ζητούμενο.

Χθες έγινε η ορκωμοσία των ναυτών της Ε΄ ΕΣΣΟ 2014 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος (Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ) και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, φωτογράφου του ΓΕΝ , οι ναύτες έρχονται σε επαφή με την θάλασσα και δεν μαθαίνουν μόνο “ασκήσεις ακριβείας”. Η ναυτική εκπαίδευση θα πρέπει να είναι το α και το ω και για τους ναύτες που παρουσιάζονται από δω και πέρα,γιατί σ΄ αυτόν το τομέα έχουμε μείνει πίσω.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ συνοδευόμενος από το Διοικητή Ναυτικής Εκπαιδεύσεως, Υποναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των ναυτών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θανόντων του τραγικού δυστυχήματος στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών Μαγνησίας, ενώ σχετική μνεία έκανε ο Διοικητής του Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του.

Διαβάστε ακόμη:

«Το δικό μας αντίο»! Οι πεζοναύτες αποχαιρετούν τους τρεις συναδέλφους τους

Οι καθημερινοί ήρωες των 795 ευρώ που ξεχνάμε μετά το «τρις πυροβολήσατε»

Θρίλερ τα ξημερώματα στο Αιγαίο με την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – Τι εντόπισε