Η Ελλάδα «αποκτά» αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας – Στο Αιγαίο ξανά τα P 3 Orion

Τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P – 3 Orion (δείτε βίντεο και διαβάστε περισσότερα για τα P3 Orion εδώ) ξανά στο Αιγαίο. Η ανεξήγητη απόφαση για καθήλωσή τους είχε προκαλέσει μια τεράστια “μαύρη τρύπα” στα επιχειρησιακά σχέδια των ΕΔ . “Μαύρη τρύπα” που προκαλούσε μεγάλα προβλήματα και στην ελληνική συμμετοχή σε νατοϊκές αποστολές στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έσπευσε να καλύψει πολλές φορές αυτό το κενό.

Το ΓΕΝ αφού εξάτασε όλες τις προτάσεις κατέληξε ότι η πιο συμφέρουσα και κυρίως η πιο γρήγορη και αξιόπιστη λύση είναι αυτή την επανεργοποίησης των P -3 Orion. Η απόφαση είναι οριστική και απομένουν τα διαδικαστικά της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στην ΕΑΒ ,ώστε μέσα στους επόμενους μήνες δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας να ξαναπετάξουν στο Αιγαίο.

Έτοιμη η 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας

Ενδεικτικό του πόσο “τρέχει” η υπόθεση των P – 3 ότι η 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας “αναστήθηκε” και επανδρώθηκε με το κατάλληλο προσωπικό.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης την επισκέφθηκε τ στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο της διαδικασίας συγκρότησης/επανα-πιστοποίησης της Μοίρας και ενεργοποίησης των αεροσκαφών Ρ-3Β.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΝ “ ο Αρχηγός , είχε την ευκαιρία για συνομιλία με το προσωπικό της 353 ΜΝΑΣ και παροχή κατευθύνσεων.

Οι φωτογραφίες από την επίσκεψή του.

Διαβάστε ακόμη:

9 – 0 η Τουρκία την Ελλάδα στο Αιγαίο! Τι αεροσκάφη παραλαμβάνει η Άγκυρα τι αλλάζει στο Αιγαίο

Το έγκλημα της καθήλωσης των P-3 Orion και η λύση που έρχεται