«Κόβουν» υπέρ «ναυάρχων» δικαιώματα οικογενειών με σοβαρά προβλήματα – Σοκ στο Πολεμικό Ναυτικό

Ανεξήγητη, παράνομη και για πολλούς ανάλγητη απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου με την οποία αποκλείονται από το δικαίωμα του παραθερισμού ομάδες του προσωπικού που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα.

Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο της 30/4/13,  πήρε μια «συντεχνιακή» απόφαση στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Θερέτρου Αξιωματικών Ναυτικού, η οποία αν δεν αλλάξει , θα προκαλέσει ένα ακόμη πρόβλημα σε ανθρώπους που ήδη καλούνται να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Και οπωσδήποτε θα είναι μια απόφαση που μόνο καλό δεν πρόκειται να κάνει στην ηγεσία του ΠΝ.

Με την απόφαση υπ’ αριθμόν 56 της 17ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΑΝΣ κατά παράβαση της Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1139Β από 3/6/11) που αφορά Διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για κατηγορίες προσωπικού των Ε.Δ. που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα, ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ τις ειδικές κατηγορίες:  

α. Όσοι έχουν σύζυγο ή τέκνο ΑμέΑ
β. Οι οικογένειες στελεχών που απεβίωσαν εν υπηρεσία
γ. Οι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και οι διαζευγμένοι γονείς που ασκούν την επιμέλεια ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου.
δ. Οι πολύτεκνες οικογένειες (τέσσερα τέκνα και άνω).

Πότε μπορούν οι κατηγορίες αυτές να παραθερίσουν; Από 15 έως 29 Μαίου και από 20 Σεπτεμβριου έως 2 Οκτωβρίου. Λεπτομέρεια : τα σχολεία αυτές τις ημερομηνίες είναι ανοιχτά!

Η υπουργική απόφαση:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιατί δεν μποορύμε να κοιμόμαστε ήσυχοι Αρχηγέ. Η καταιγίδα είναι μπροστά

Κόσμος χάνεται και στο ΥΕΘΑ κυνηγάνε έναν Μούτσο