Με γεννήτριες θα συνεχιστούν οι εργασίες στις πυραυλάκατους Super Vita!

“Κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει για τις δοκιμές της πυραυλακάτου “Ρίτσος”, διαβεβαιώνουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού,αναφερόμενες στην διακοπή ρεύματος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές το θέμα θα αντιμετωπιστεί με γεννήτριες μέσω των οποίων θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες και οι δοκιμές της πυραυλακάτου που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπήρχαν πριν από την διακοπή του ρεύματος, υπολογιζόταν να παραδοθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ακόμη κι αν είναι έτσι τα πράγματα, τα ερωτήματα που εύλογα προκαλούνται για το νέο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθούν με πειστικότητα. Γιατί πολύ ορθά όλοι μας ανησυχούμε για τους εργαζόμενους που έχουν δικαίωμα στην εργασία και δεν πρέπει να πληρώνουν λάθη άλλων. Παρεπιμπτόντως οι εργαζόμενοι από τις αρχές του χρόνου δεν έχουν κανονική μισθοδοσία.

Όμως από την άλλη υπάρχουν και τα εκατομμύρια των φορολογούμενων πολιτών , οι οποίοι ακούνε και διαβάζουν για πληρωμένα σε ποσοστό 70 και 80% πλοία και πλοία δεν βλέπουν.

Επιπλέον ουδείς μπορεί να ξεχάσει -ακόμη κι αν καλοπροαίρετα το προσπαθούσε- ότι πριν από ένα χρόνο μόλις έγινε τονωτική ένεση περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελευσίνα και πολύ πρόσφατα ρυθμίστηκαν με τροπολογία τα χρέη που είχε σε ασφαλιστικές εισφορές. Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή;

Μπορεί η ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Ελευσίνας να έχει παράπονα από την συνεργασία της με το δημόσιο και να υποστηρίζει ότι έχει κι αυτό ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η επιχείρηση. Το ζητούμενο όμως τώρα είναι να βρεθεί μια αξιόπιστη λύση για να παραδοθούν οι τρεις πυραυλάκατοι στο ΠΝ χωρίς όμως να επιβαρυνθεί κι άλλο ο Έλληνας φορολογούμενος. Γιατί μπορεί οι πυραυλάκατοι Super Vita να θεωρουνται από το ΓΕΝ τα καλύτερα πλοία στον κόσμο σ΄ αυτή την κατηγορία, δεν σημαίνει όμως αυτό ότι πρέπει να γίνουν και τα πιο ακριβά.

Διαβάστε ακόμη:

Σοκ στην Ελευσίνα και στο ΠΝ! Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα Ναυπηγεία

Ο «Φυλακισμένος Στόλος» – Γιατί το ΠΝ «καίγεται» να «απελευθερώσει» υποβρύχια και πυραυλακάτους