Με «τετράδα» στελεχών ο ΣΥΡΙΖΑ στην καθέλκυση του ΩΚΕΑΝΟΥ στον Σκαραμαγκά

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Αμ΄επος, αμ’ έργον: Δεν προλάβαμε να γράψουμε για την …“επιχείρηση στρατιωτικοποίησης” που βρίσκεται σ΄ εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για μια σοβαρή, πλέον,  ενασχόληση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τα θέματα Αμυνας- και τα πρώτα δείγματα επιβεβαίωσης της στροφής προς αυτή την κατεύθυνση, ήρθε σήμερα κιόλας: 

– Αφενός με το κλείσιμο της αυριανής επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ Αλ.Τσίπρα στο Πεντάγωνο και την συνάντηση -συνομιλία με τον κ Δ Αβραμόπουλο, που ήδη γράψανε. Και,

-Αφετέρου με την -αναβαθμισμένη – παρουσια του κόμματος στην σημερινή τελετή στον Σκαραμαγκά για την καθέλκυσης του εκσυγχρονισμένου υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια  του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου της Αν. Υπουργού κ Φώφης Γεννηματά και της στρατιωτικής ηγεσίας : Εκεί λοιπόν  ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το παρόν με τρεις βουλευτές, τον (ναύαρχο) -αντιπεριφερειάρχη Αττικής »στο πόδι» της Ρένας Δούρου αλλά και πολλούς συνδικαλιστές! 
Συγκεκριμένα ήταν η Βουλευτής Β Πειραιά κ. Ελένη Αυλωνίτου,ο βουλευτής Αχαΐας κ. Βασ. Χατζηλάμπρου, η βουλευτής Σάμου κ.Αγνή Καλογερή και ο ναύαρχος ε.α. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Χατζηπέρος. Μάλιστα στο τέλος της εκδήλωσης πήρε το αυτί  μας τις δυο γυναίκες βουλευτές να συγχαίρουν θερμά τον κ Αβραμόπουλο για το γεγονός – παρουσία και του άλλου βουλευτή! 

Πρέπει να πούμε ότι την ανάγκη αυτή το αρμόδιο Τμημα του ΣΥΡΙΖΑ την είχε επισημανει πολύ έγκαιρα, από μήνες,  - είχε μάλιστα οργανώσει και παρουσιάσει βασικούς άξονες του σχετικού προγράμματος του κόμματος.Ωστόσο λέγεται πως  στελέχη από μια-δυό  συνιστώσες είχαν τότε αντιδράσει καθώς θεωρούσαν, »δικούς» τουςα όσους είχαν ασχοληθεί με την επεξεργασία . 

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε πως η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ στον Σκαραμαγκά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικαίας κ.Αλεξίου.
 
Οι υπόλοιποι πολιτικοί 

Παραβρέθηκαν επίσης  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης,  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.
 
Παρόντες ήταν επίσης οι πρώην υπουργοί Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Πανος Παναγιωτόπουλος( και νυν βουλευτής),  και Δημ Ελευσινιώτης,  οι βουλευτές της ΝΔ Κ.Τσιάρας, Αθ Μπούρας,Γ.Κεφαλογιάννης,Διονυσία Αυγερινοπούλου,Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, και  του ΚΚΕ κ. Χρ. Κατσιώτης, πρώην Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Επιτελείων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράγοντες της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών,  και οι εργαζόμενοι στα ΕΝΑΕ.
 

Διαβάστε ακόμη:

ΩΚΕΑΝΟΣ: Δυο γενιές πάνω σ΄ ένα υποβρύχιο! Η κίνηση Αβραμόπουλου που συγκίνησε-ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τσίπρας στο ΥΠΕΘΑ – Γιατί θα συναντηθεί με Αβραμόπουλο και Αρχηγούς

Και ο ΩΚΕΑΝΟΣ είναι εδώ! Το δεύτερο υποβρύχιο που πέφτει στη θάλασσα – ΦΩΤΟ