MH-60R και A-900: O Α/ΓΕΝ επιθεώρησε τη ΒΕΝ και ενημερώθηκε για τα ιπτάμενα μέσα [pics]

Ο Α/ΓΕΝ βρέθηκε σήμερα σε εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών σε υποδομές για τα ελικόπτερα τύπου MH-60R αλλά και στην διαδικασία παραλαβής των drones τύπου A-900 που θα ενισχύσουν τον ελληνικό Στόλο.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ (A/ΓΕΝ) Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, συνοδευόμενος από αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΝ, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΒΕΝ) στο Ναυτικό Οχυρό Κοτρωνίου Μαραθώνα, όπου τον υποδέχτηκε ο  Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΝ ενημερώθηκε από το Διοικητή Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), Πλοίαρχο Α. Φώσκα ΠΝ  επί των τρεχουσών εξελίξεων και δραστηριοτήτων της ΒΕΝ και επιθεώρησε την εξέλιξη των έργων που αφορούν  τις υποδομές υποστήριξης των νέων Ελικοπτέρων MH-60R. Τέλος, ενημερώθηκε για την παραλαβή και τις τελικές δοκιμές αποδοχής των νέων ΣμηΕΑ Α-900.

Υπενθυμίζεται πως τα ελληνικά MH-60R θα διαθέτουν πυραύλους Hellfire, κατευθυνόμενα βλήματα και σύγχρονες τορπίλες τύπου Mk.54. Επίσης θα χρησιμοποιούν προηγμένους αισθητήρες και ραντάρ για τον ακριβή εντοπισμό και τη στόχευση της απειλής, έχοντας τη δυνατότητα να πετούν σε χαμηλό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σε συνδυασμό με τα 11 εκσυγχρονισμένα ελικόπτερα Sikorsky S-70B6, οι «κυνηγοί« του Πολεμικού Ναυτικού θα μπορούν να επιχειρούν και από τις νέες φρεγάτες Belharra και θα αποτελούν τον «εφιάλτη» των τουρκικών υποβρυχίων, αλλά και των μονάδων επιφανείας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε φωτογραφίες: