Ο Αρχηγός ΓΕΝ στο 14ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος στη Βενετία [pics]

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, συμμετείχε στο 14ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (Τ-RSS 2024), στη Βενετία.

Αρχηγός ΓΕΝ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από την Τρίτη 08 έως και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, συμμετείχε στο 14ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (Trans-Regional Seapower Symposium / Τ-RSS 2024), στη Βενετία, με μεγάλη συμμετοχή Αρχηγών Ναυτικού, καθώς και εκπροσώπων Διεθνών Οργανισμών, Ακαδημαϊκής Κοινότητας και Αμυντικής Βιομηχανίας.

Το θέμα του T-RSS 24 ήταν: «Spot light on the depths: The underwater as new frontier for mankind», με εστίαση στις «Κρίσιμες Υποθαλάσσιες Υποδομές» (Critical Undersea Infrastructure – CUI), ένα αναδυόμενο πεδίο με υψηλό γεωπολιτικό ενδιαφέρον (μεταφορά ενέργειας, επικοινωνίες).

Στόχος του εν λόγω Συμποσίου ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων επί θεμάτων που άπτονται στην αξιοποίηση, τη διαχείριση και την ασφάλεια των CUI.

Στο περιθώριο του Συμποσίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε συνομιλίες με τους Αρχηγούς Ναυτικού, της Αυστραλίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. Στο πλαίσιο των εν λόγω συνομιλιών συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ διερευνήθηκαν επιλογές για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών/ πολυμερών συνεργασιών.

Δείτε φωτογραφίες:

Αρχηγός ΓΕΝ Αρχηγός ΓΕΝ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΚΑΚ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΛΚΑΚ: Στη Raycap ΑΕ το έργο 1,5 εκατ. ευρώ για ενεργά συστήματα προστασίας πολεμικών πλοίων από μεταβατικές υπερτάσεις

Το έργο έχει διάρκεια υλοποίησης 18 μηνών και προβλέπει την πρόσκτηση και εγκατάσταση τριών προβιομηχανικών πρωτοτύπων σε αντίστοιχους τύπους πολεμικών πλοίων

MH-60R Romeo
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

MH-60R «Romeo»: Επτά «κυνηγοί» υποβρυχίων έως το τέλος του 2026 – Το πανίσχυρο ASW πλέγμα που στήνει το Πολεμικό Ναυτικό

Τα υπόλοιπα τέσσερα MH-60R αναμένονται έως το τέλος του έτους και μαζί με τις FDI δημιουργούν τον πυρήνα της νέας ανθυποβρυχιακής ισχύος του Στόλου