Ο Σαμαράς ο Βερύκιος και η «κομμουνίστρια κυρα- Ευσταθία»!

Κοντά εικοσιπέντε χρονια ειναι γνωστές στο στρατιωτικο ρεπορτάζ οι ιδιαίτερες σχέσεις του Δημου Βερυκιου με τον Αντώνη Σαμαρα που τις βλέπαμε στους διαδρόμους του ΥΠΕΘ καθε φορα που έρχονταν ως βουλευτής Μεσσηνίας για την προώθηση κοινωνικών αιτημάτων. Διαπροσωπικές σχέσεις που διατηρήθηκαν και τα χρονια της πολιτικής εξορίας του νυν πρωθυπουργού . Ωστόσο χτες στα βαφτίσια του υποβρυχιου ΠΙΠΙΝΟΣ κατα την συναντηση του Αντ. Σαμαρα με τον Δήμο Βερυκιο αποκαλύφθηκε η ρίζα της σχέσης τους.
 
Ο Σαμαρας ρωτάει τον Βερυκιο : » Τι κάνει η κυρά Ευσταθια;» Και ο Βερυκιος του απαντάει : » Καλα ειναι  και με ρωτάει πάντα για σένα . Αυτα κανεις, καταφερες να σε συμπαθει μια εβδομήντα πεντάχρονη κομμουνιστρια».

Παρών στην στιχομυθια ειναι και ο αρχηγός ΓΕΝ ο οποιος δεν καταλαβαίνει ποια ειναι η κυρά Ευσταθια η κομμουνιστρια που εχει “κονέ” με τον Σαμαρα.
Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει στον αρχηγο οτι πρόκειται για την μητέρα του Βερυκιου όπου ο πατέρας της,  ο Χαριλαος Καλομοιρης ηταν αρχικομμουνιστης απο τον Πηδασο , την «μικρή Μόσχα» , ενα κουμμουνιστοχωρι  μεταξύ Πυλου και Μεθονης απο το οποίο κατάγεται και ο Σταυρός Ψυχαρης ο πατέρας του οποίου ηταν και αυτος κομμουνιστής !

Μαλιστα κατα την συζήτηση αποκαλύφθηκε οτι ο πατέρας του Πρωθυπουργού ο Κωνσταντίνος Σαμαρας ως καρδιολόγος στον Ευαγγελισμο παρείχε περίθαλψη και καταφύγιο σε πολλούς διωκομενους Αριστερούς της Μεσσηνίας !
Άρρηκτοι Μεσσηνιακοι δεσμοί που δεν διαταρασσονται στο πέρασμα του χρόνου και διατηρούνται απο γενιά σε γενιά ….
» Χαιρετίσματα στους Καλομοιρεους» ειπε ο Σαμαρας στον Βερυκιο και εκείνος του ανταπάντησε : » φιλια στην Γιωργιτσα»…
Ανιεριες συμμαχίες με Μεσσηνιακό άρωμα….

Διαβάστε ακόμη:

Αποκαλυπτικός και «ιπτάμενος» Βερύκιος – Όσα δεν μάθαμε για το ταξίδι Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ

Νίκη Βερύκιου κατά ταξιάρχου σε «δικαστικό πόλεμο» ετών

Το «σκίρτημα» Βερύκιου για τον Πούτιν μέσα από το Κάτω Παρτάλι