Οι «κωπηλάτες» της «γαλέρας» του Στόλου είναι πάλι εδώ – Τι υποστηρίζουν

Οι “κωπηλάτες” της “γαλέρας” του Στόλου τις απόψεις των οποίων το Onalert.gr φιλοξένησε επανέρχονται. Για να απαντήσουν σ΄ όσους αξιωματικούς αντέδρασαν στα γραφόμενά τους και για να θέσουν ένα θεμελιώδες ζήτημα: τα όσα προβλέπουν οι νόμοι δεν μπορούν να “ερμηνεύονται” ανάλογα με το πόσα γαλόνια φέρει ο καθένας στους ώμους του.

Γράφουν λοιπόν:

Η ανηφόρα της διαγραφής ποινής

Εδώ είναι μια παράγραφο από αίτημα σε αναφορά προς πρώην Κυβερνήτη πλοίου:

«…..αιτούμαι όπως μου χορηγηθεί εγγράφως η από 29 Ιουλίου 2014 προσέγγισή σας που αφορά τον συσχετισμό μου με τον (ΧΧΧΧΧ) και της σχετικά με αυτόν Ε.Δ.Ε, όπως μου δηλώσατε, γεγονότα που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω καθώς ο προαναφερόμενος, αφενός είναι, από όσο γνωρίζω, μακράν πλοίου με προβλήματα υγείας, αφετέρου από την διαφορά βαθμού, ειδικότητας και προέλευσης, δεν υφίστανται μεταξύ μας σχέσεις….».
Και πάμε λοιπόν για να μπείτε στο πνεύμα μιας και μετά από το ως άνω αίτημα που έγινε με την προβλεπόμενη έγγραφη διαδικασία / αναφορά υπαξιωματικού, ο τελευταίος «έλαβε» την ποινή του “Π-15” γιατί, λέει, το αίτημα αυτό (όπως ακριβώς το διαβάσατε παραπάνω) προσέβαλε τον θεσμό του Κυβερνήτη. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

α. Κυβερνήτης πλοίου φαίνεται ότι απευθυνόμενος σε προσωπικό του αναφέρθηκε σε κάποια ΕΔΕ που είχε διατάξει ο ίδιος για κάποιον άλλο. Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα….δεν έγινε και τίποτα. Ο Κυβερνήτης, κατά την δική μας άποψη, πρέπει να απολαμβάνει ιδιαίτερα προνόμια, βεβαίως μέσα στην παρεχόμενη εξουσία από τους Νόμους, οι οποίοι παρέχουν του πολλά και καλά κάνουν.

β. Ο υφιστάμενος του Κυβερνήτου ρώτησε εγγράφως αν συσχετίζεται και αν θα συσχετιστεί (ως μάρτυρας π.χ.) με την ΕΔΕ που αναφέρθηκε από τον Κυβερνήτη και καλά έκανε να ζητήσει μια διευκρίνιση…… Μέχρι εδώ όλα καλά.

γ. Ο Κυβερνήτης απαντά με έγγραφο ότι δεν θυμάται να έχει πει κάτι τέτοιο. Και πάλι όλα καλά, κατά την γνώμη μας, αφού δεν θα δώσει λόγο τι θυμάται και τι δεν θυμάται σε κάθε στιχομυθία με το προσωπικό του…

δ. Έλα όμως που ο Κυβερνήτης το ξανασκέφτεται (ο εν λόγω Υπαξιωματικός ήταν εκείνος που έχει καταθέσει Αναφορά προς ΥΕΘΑ και ΓΕΝ για την θραύση από τον Κυβερνήτη των ανωτάτων ορίων εκτελουμένων κατά μήνα υπηρεσιών / βαρδιών ήδη ορισθέντων από την ηγεσία) και επανέρχεται με νέο έγγραφο κατά του υφισταμένου του γιατί, όπως δηλώνεται, με την ερώτηση αυτή δείχνει «έλλειψη σεβασμού προς τον θεσμικό ρόλο του Κυβερνήτη».

Μέχρι σήμερα, η απλή ερώτηση, αφού τιμωρήθηκε με αυστηρότατη ποινή 15 ημερών από τον ίδιο Κυβερνήτη, (ο ίδιος εγκαλεί και ο ίδιος επιβάλλει ποινή….), παρέμεινε και μετά την προσφυγή σε Β΄βαθμό, (στον Α΄βαθμό ήταν πάλι ο Κυβερνήτης που αποφάσισε) παρέμεινε και στην προσφυγή σε Β΄βαθμό από συμμαθητή του Κυβερνήτη ο οποίος ΔΕΝ μπήκε στον κόπο να αιτιολογήσει (καλά διαβάζετε…ουδεμία αιτιολογία άρα πλήρη καταπάτηση κάθε δικαιώματος) και τώρα όλοι περιμένουμε τι θα πει το πόρισμα της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί από το Γ’θμιο όργανο το οποίο θα αποφανθεί αφού διαβάσει την συγκεκριμένη ερώτηση όπως διατυπώθηκε στο έγγραφο για να μας πει αν βλέπει αξιόποινη συμπεριφορά..!!!

Συνοψίζοντας….Κυβερνήτης απαντά στην Αναφορά….ο ίδιος καλεί σε απολογία τον Υπαξιωματικό….ο ίδιος αξιολογεί την υποβεβλημένη έγγραφη απολογία…..ο ίδιος επιβάλει ποινή……ο ίδιος λαμβάνει το έγγραφο για αξιολόγηση σε προσφυγή Α΄βαθμού του υφιστάμενου…..και ο ίδιος απορρίπτει!!! Σε Β΄βαθμό αποφαίνεται, όπως αναφέρουμε πιο πάνω, συμμαθητής του.

Παρέχεται ΠΛΗΡΗ ελευθερία στον εκάστοτε αναγνώστη να βγάζει τα συμπεράσματα μόνος του και να τοποθετείται ηθικά αυτοβούλως. Έχουμε όμως να αναφέρουμε – χωρίς διάθεση κρίσεως / υπόδειξης – ότι ο Διοικητής και Β΄θμιο όργανο που με πράξη χωρίς αιτιολογία «ενέκρινε» την ποινή και απέρριψε την προσφυγή άρσης της ποινής, παρά τα προβλεπόμενα, όπως διαβάζουμε στοιχειοθετημένα, στους διοικητικούς Νόμους, στο Σύνταγμα καθώς και στις Διατάξεις του Π.Ν διέταξε έναρξη ξεχωριστού πειθαρχικού ελέγχου κατά του προσφεύγοντα Υπαξιωματικού για αυτή την προσφυγή του, στην οποία, από τις Διατάξεις, προβλέπεται ρητώς να εκφράσει την γνώμη του. Άλλωστε πως αλλιώς θα ενημερωθεί η Ηγεσία για πράξεις και παραλήψεις;
Το αν έκανε καλά ή όχι αυτό θα το κρίνει το Π.Ν…..Όμως., ο μέσος συνετός και κοινωνικός άνθρωπος έχει μια απορία …..Διαπιστώνεται με έγγραφα ότι προϊστάμενος δεν τηρεί τις επιταγές των Νόμων. Ο υφιστάμενος εκτελεί και το αναφέρει. Ο προϊστάμενος δεν συμμορφώνεται. Ο υφιστάμενος αιτείται ακρόαση ηγεσίας αλλά δεν υλοποιείται.

Ο προϊστάμενος χάνει δημόσιο υλικό και το ψάχνει εγκαλώντας άλλους αντί άλλων. (βασικά εδώ το είχε κάνει ο Ύπαρχος αλλά η ευθύνη, όπως προβλέπεται, παραμένει στον Κυβερνήτη.) Ο προϊστάμενος τιμωρεί χωρίς να λάβει χώρα δικαίωμα απολογίας και χωρίς να χορηγήσει στοιχεία που του ζητήθηκαν. Ο προϊστάμενος «μεταβάλλει» την ειδικότητα του υφισταμένου και του αναθέτει άλλα «καθήκοντα» άσχετα με την εκπαίδευση που του έχει παρέξει το Π.Ν. για προφανείς λόγους. Ο υφιστάμενος εκτελεί κανονικά και με ζήλο, ενώ συνεχίζει να απαντάει στον «καταιγισμό» όπως διαπιστώνει ο ίδιος και ο κάθε κοινωνός, διοικητικών, κατά αυτού, ενεργειών.

Τιμωρούνται οι σκέψεις και τα συναισθήματα του υφισταμένου από τον προϊστάμενο…..και μετά από όλα αυτά διαβάζουμε ότι κάποιος προσβάλλει τον θεσμό του Κυβερνήτη….ποιος άραγε;;;

Βεβαίως οι παραβάτες πρέπει να λαμβάνουν τα αποτελέσματα των πράξεών τους, αλλά θα τα λαμβάνουν μέσα από τις επιταγές των κανόνων του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου (άρθρα 4 – 25 Συντάγματος), των Νόμων και των Διατάξεων, όπως άλλωστε ορίζεται στις Διατάξεις Π.Ν., ότι τα παραπάνω είναι ο «οδηγός» των ενεργειών Διοικητών / Κυβερνητών. Σε θέματα, δε, στα οποία διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές σε κάθε υπόστασή τους (τιμή, αξιοπρέπεια, ηθική υπόσταση κλπ…) θα προσπαθήσουμε να δείξουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία.

Τέλος, χαιρετίζουμε την ξεκάθαρη θέση της Ημερήσιας Διαταγής του κ. Α/ΓΕΕΘΑ την 3η Νοεμβρίου 2011 κατά την παραλαβή των καθηκόντων του, με την οποία επί λέξει ΑΠΑΙΤΕΙ απόλυτη συμμόρφωση προς το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους, όπως επιβάλλει ο όρκος που δίνει ο Στρατιωτικός.

Διαβάστε ακόμη:

Ποια είναι η «γαλέρα» του Στόλου; Απίστευτες καταγγελίες για όσα γίνονται σε πολεμικό πλοίο

Οι «κωπηλατες» της γαλέρας επανέρχονται! Τι απαντούν στους «επικριτές»