«Πάρτε μπαταρίες για τα υποβρύχια» – Θετική απάντηση του Νομικού Συβουλίου του Κράτους

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απάντησε στο ερώτημα που του είχε θέσει το ΥΠΕΘΑ για το θέμα της αντικατάστασης των άχρηστων μπαταριών των υποβρυχίων 209. Και η απάντηση είναι “προχωρήστε στην αγορά ,δεν υπάρχει θέμα”.

Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε θέσει το ερώτημα για να είναι απολύτως βέβαιος ότι μετά από τόσα χρόνια που το θέμα “σέρνεται” όλα είχαν γίνει ορθά και χωρίς παρατυπίες.

Μετά από την θετική απάντηση του νομικού συμβουλίου δεν υπάρχει κανένα θέμα που να εμποδίζει την αντικατάσταση των μπαταριών οι οποίες να θυμίσουμε έχουν ληξει εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια . Σε κάποιες περιπτώσεις το χρονικό διάστημα είναι και μεγαλύτερο!

Όσο κι αν το θέμα προσπαθούσε να υποβαθμιστεί οι κίνδυνοι για το προσωπικό που υπηρετεί σ΄ αυτά τα υποβρύχια είναι άμεσοι και μεγάλοι. Και αυτός ήταν και ο λόγος που τα υποβρύχια 209 χρησιμοποιούνταν …με φειδώ.

Αν και τώρα η υπόθεση δεν προχωρήσει είναι σαφές ότι κάτι άλλο τρέχει. Και αυτό δεν θα είναι προφανώς αντικείμενο μόνο δημοσιογραφικής έρευνας. Το θέμα των μπαταριών είχε προκαλέσει επιχειρηματικές και άλλες αντιπαλότητες . Αυτά όμως υποτίθεται ότι έχουν ξεπεραστεί εδώ και καιρό. Η μόνη προοπτική για όσους θέλουν να επανέλθουν είναι να μην γίνει καμία προσπάθεια για αλλαγή μπαταριών και να αρχίσει η διαδικασία από το μηδέν. Αυτή η προσπάθεια είχε μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Μετά από την απόφαση του νομικού συμβουλίου του κράτους όμως τι άλλο μπορούν να κάνουν; 

Διαβάστε ακόμη:


Ο Στόλος έμεινε μ΄ ένα υποβρύχιο και επισήμως

Παπατζιλίκια με τα υποβρύχια 209 και τις μπαταρίες τους – Ποιοι και γιατί προκαλούν εμπόδια;

Μπαταρίες υποβρυχίων – Λένε πως βρέθηκε λύση διαφορετικά πάνε για απόσυρση τα 209

Ερώτηση βόμβα στη Βουλή για τις ληγμένες μπαταρίες υποβρυχίων: «Κινδυνεύουν ζωές»