PERSEAS 1: Στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας το νέο ΠΓΥ του Πολεμικού Ναυτικού

Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2023, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «PERSEAS I» κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Το ανωτέρω πλοίο αποτελεί δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναύαρχου επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη. Η διαδικασία αποδοχής της εν λόγω δωρεάς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως σας έχει ενημερώσει στις 30/5/2023 το OnAlert, το «PERSEAS I» διαθέτει, μεταξύ άλλων, υβριδική προωστήρια εγκατάσταση, ηλεκτροπρόωση με ελάχιστη ακουστική υπογραφή που του επιτρέπει να πλέει δίχως να γίνεται αντιληπτό, υπερπλεονάζουσα ηλεκτρική ισχύ 11MW (ικανή να τροφοδοτήσει ένα μεσαίου μεγέθους νησί), μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων, δυνατότητα μεταφοράς και παράδοσης εν πλω καυσίμου F-76 περίπου 3.000 κυβ. μέτρων, ελικοδρόμιο στο οποίο μπορούν να προσνηωθούν όλα τα ελικόπτερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και διαθέτει επιπλέον πλήρη εξοπλισμό για σεισμικές και γεωφυσικές ερευνητικές αποστολές.

Το «PERSEAS I» μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού και βαρέoς εξοπλισμού στα προστατευμένα και καλυμμένα καταστρώματά του, ο δε εξοπλισμός μπορεί να καθαιρεθεί και να ανακτηθεί σε ελάχιστο χρόνο.