Πλεύσιμα εξωτερικού: Στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν τους …Κινέζους

Χόρτασαν «ΘΑ» από το υπουργείο Οικονομικών τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού που ακόμα περιμένουν να διορθωθεί η διάταξη που κόβει τα πλεύσιμα στα πληρώματα πολεμικών πλοίων που συμμετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό.

Τρεις μήνες μετά την επίσημη αναγνώριση του σφάλματος, το υπουργείο Οικονομικών (εσκεμμένα;) δεν το έχει διορθώσει, με αποτέλεσμα να συμβαίνει το παράλογο τα πληρώματα των πλοίων που πλέουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων να παίρνουν ημερήσια αποζημίωση, ενώ όσα πλέουν στο εξωτερικό να μην παίρνουν!

Το θέμα έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα με την συμμετοχή του υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ» στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «DYNAMIC MANTA 2016». Το ελληνικό υποβρύχιο έλαβε εξαιρετικές κριτικές από το ΝΑΤΟ, αλλά τα πληρώματά του δεν πήραν ούσε μισό ευρώ για την ταλαιπωρία να βρίσκονται τόσες ημέρες σε άσκηση, βλέποντας μόνο ουρανό και θάλασσα. Να σημειωθεί ότι η ημερήσια αποζημίωση δεν αγγίζει καν τα 20 ευρώ την ημέρα.

Καταργήθηκε από λάθος όπως υποστήριξαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Το λάθος αναγνωρίστηκε, αλλά η επανόρθωση ακόμα δεν έχει γίνει. Προφανώς κάποιοι από την ασφάλεια των ζεστών γραφείων τους, δεν έχουν στο μυαλό τους αυτούς που θαλασσοδέρονται για να μπορούν να παρέχουν αίσθημα ασφαλείας στη χώρα.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ