Ποια ήταν η ηχηρή απουσία από τις εκδηλώσεις της Τήνου;

Ερωτήματα προκαλεί η απουσία του Αρχηγού Στόλου από τις εκδηλώσεις στην Τήνο. Όπως λένε απόστρατοι ναύαρχοι “ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που οι τελετές για τον εορτασμό της Παναγίας αλλά και για την επέτειο του τορπιισμού της ΕΛΛΗΣ έγιναν χωρίς την παρουσία Αρχηγού Στόλου”.

Είναι μία από τις παραδόσεις του ΠΝ να παρίσταται ο Αρχηγός Στόλου σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις και γι΄ αυτό προκαλεί ερωτήματα η απουσία του. Στην Τήνο πήγε ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης.

Η φημοσλογία περί “ψυχρών σχέσεων” των δύο Αρχηγών διαψεύδεται κατηγορηματικά από το ΓΕΝ, ωστόσο η απουσία του κ.Λίτσα είναι ένα θέμα.

Στην Τήνο στο πλαίσιο του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της 74ης επετείου από τη  βύθιση του καταδρομικού ΕΛΛΗ στη νήσο Τήνο, κατέπλευσαν η Φρεγάτα ΕΛΛΗ, η Πυραυλάκατος ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ και το Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ, στο οποίο επιβαίνει η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) εκτελώντας το Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ).
Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο των πεσόντων, ενώ πραγματοποίησε και ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του καταδρομικού ΕΛΛΗ από την Πυραυλάκατο ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ. Τιμές απέδωσαν αγήματα της ΣΜΥΝ και τις εκδηλώσεις συνόδεψε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγός Στόλου «βυθζει» το σύστημα επικοινωνιών ΑΙΓΕΑΣ


Ο Α/ΓΕΝ Αποστολάκης «πληρώνει» τις λάθος επιλογές του που τώρα τον πολεμούν


Ο τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ λεπτό προς λεπτό και το θαύμα της Παναγίας