Πολεμικά της Κίνας στον Πειραιά ο υπαρχηγός Στόλου στον Α/ΓΕΝ

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν καταπλεύσει τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που αποτελούν μέρος της 18ης Μοίρας της Ομάδας PLA Navy του στόλου Νότιας Θάλασσας.
Η διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης, θα υποδεχθεί σήμερα Δευτέρα και ώρα 17:30 στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. τον επικεφαλής της Μοίρας cpt. RADM Zhang Chuanshu, τον πρεσβευτή της Λ.Δ. της Κίνας στην Αθήνα H. E. Mr. Zou Xiaoli και τους επιτελείς τους, προκειμένου να τους επιδοθούν θυρεός του Λιμανιού και αναμνηστικά δώρα.

Η διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. θα ανταποδώσει την επίσκεψη αυτή επί του πλοίου την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα της κινεζικής πρωτοχρονιάς.

Συνάντηση του Α/ΓΕΝ

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο ΓΕΝ με τον Κινέζο Υποναύαρχο Zhang Chuanshu, Υπαρχηγό Στόλου της Νότιας Θάλασσας.
Ο Υποναύαρχος Zhang Chuanshu εκτελεί καθήκοντα Τακτικού Διοικητή της Δύναμης (TG 989) του Ναυτικού της Κίνας, που ναυλοχεί στο λιμένα του Πειραιά από 16 έως 20 Φεβρουαρίου 2015. Η εν λόγω Ναυτική Δύναμη συγκροτείται από τις ακόλουθες μονάδες:
– CHANG BAISHAN (LPD-Yuzhao class//Δεξαμενόπλοιο)
– YUN CHENG (FFG-TYPE SIANGKAI II//Φρεγάτα)
– CHAO HU (Type 903A//Πετρελαιοφόρο)
Στο πλαίσιο του κατάπλου των Κινεζικών πλοίων στον Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί, επίσκεψη αντιπροσωπείας σε Αρχηγείο Στόλου και Διοικήσεις, αθλητικές εκδηλώσεις καθώς και συνεκπαίδευση εν πλω με μονάδες του ΠΝ.