Πολεμικό Ναυτικό: Υπεγράφη η ΚΥΑ για το επίδομα στα πληρώματα Στόλου

Υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ για το επίδομα στα πληρώματα Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο αντιναύαρχος ε.α και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Χατζηδάκης.

Όπως αναφέρει, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του ΥΕΘΑ κ.Παναγιωτόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ.Σκυλακάκη, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δοθεί το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα πληρώματα Στόλου και των πλοίων της Διοικητικής Μέριμνας (Δ.Δ.Μ.Ν). 

Επίσης, θα δοθούν άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ ως επίδομα στις στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς.

Το επίδομα χορηγείται από 01 Ιανουαρίου 2023.

«Το επίδομα του Στόλου, που χαρακτηρίζεται ως «ΠΛΕΥΣΙΜΑ», θα δίνεται σε όλες τις βαθμίδες του προσωπικού που υπηρετεί επί του Πολεμικού Πλοίου, δηλαδή στον Κυβερνήτη, τον Υπάρχο, τον πρώτο Μηχανικό και σε όλους τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και επαγγελματίες Ναύτες. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τρείς Βουλευτές που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, τους κ.κ. Νικόλαο Μανωλάκο, Στέφανο Γκίκα, εμένα αλλά και από τον πρώην Αρχηγό, Ναύαρχο Στέλιο Πετράκη», αναφέρει η ανάρτηση του κ.Χατζηδάκη.