Πως το ΠΝ απέφυγε την «τρικυμμία» στις κρίσεις

Σε αντίθεση με το ΓΕΑ στο ΓΕΝ οι κρίσεις έγιναν χωρίς “φουρτούνα” παρά το γεγονός ότι “μαύρα σύννεφα” υπήρχαν, μεταξύ του Α/ΓΕΝ και του Αρχηγού Στόλου.

Οι συμμαθητές Αποστολάκης και Λίτσας είχαν …μια απόσταση που προκλήθηκε από μια σειρά “δημοσιευμάτων – παρεμβάσεων” που από συνεργάτες του Α/ΓΕΝ ερμηνεύθηκαν ως χτυπήματα κάτω από την μέση. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις η παρεξήγηση δεν είναι δύσκολο να γίνει και μάλλον αυτό συνέβη μεταξύ των δύο ναυάρχων που κατά τ΄ άλλα δεν έχουν τίποτα να τους χωρίζει.

Ο Α/ΓΕΝ εμφανιζόταν έτοιμος να εισηγηθεί αποστρατεία Λίτσα έχοντας και την “εικόνα” ότι ο Α/ΓΕΑ θα εισηγούνταν την αποστρατεία του δικού του νούμερο 2 του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Χρήστου Βαίτση.

Τι άλλαξε τα τελευταία 24ωρα πριν από το ΣΑΓΕ και ο Αποστολάκης πήγε στην “γραμμή” της πολιτικής ηγεσίας που δεν ήθελε “τρικυμμίες”;

Το σενάριο κυκλοφορεί…αμέσως μετά από το ΚΥΣΕΑ ,το ΄χουμε ξαναγράψει: Κάποιοι λένε ότι το φθινόπωρο θα ξαναγίνουν …κρίσεις με αφορμή την “μετάθεση” Α/ΓΕΕΘΑ σε θέση εξωτερικού χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι αυτή. Αποτέλεσμα θα χρειαστούμε νέο Α/ΓΕΕΘΑ και ο σημερινός Α/ΓΕΝ φαίνεται ότι “ποντάρει” σ΄ αυτό το σενάριο. Το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επιστημονικής φαντασίας.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΡΙΣΕΙΣ: Μένουν Λίτσας στον Στόλο και Βαίτσης στο ΑΤΑ – Επικράτησε η λογική Αβραμόπουλου