Στο ΓΕΝ κερνάνε «υποβρύχια» αισιοδοξώντας για παραλαβή των υποβρυχίων των 3,2 δις!!!

Πραγματική μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα των υποβρυχίων και των πυραυλακάτων του ΠΝ. Ο Α/ΓΕΝ σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ ,αφού τους κέρασε…υποβρύχιο είπε πολλά ,σημαντικά και ίσως αισιόδοξα. Η αισιοδοξία δεν είναι κακή ,δίνει δύναμη και απ΄ ότι φαίνεται θα χρειαστεί πολύ το ΠΝ για να τα βγάλει πέρα και να μην μείνουμε όλοι μας με τα …γλυκά “υποβρύχια” στο ποτήρι.

Προσπαθώντας να “μαζέψουμε” τα πολλά που είπε ο Αρχηγός:

•Το πρόγραμμα των υποβρυχίων καινούργιων και εκσυγχρονισμένων , το έχουμε πληρώσει ήδη 3,2 δις!!! Έχουμε παραλάβει ως γνωστόν μόνο τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ!

• Η ιδιοκτησια των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ζητούσε από το ΠΝ 30 εκατομμύρια μόνο για την επαναλειτουργία τους!!! Με πόσα το έβαλαν μπροστά οι άνθρωποι του ΠΝ και οι εργαζόμενοι; Ούτε με 500 χιλιάδες!

•Γιατί κάναμε τώρα την αγωγή των 7 δις κατά των Γερμανών και των Ναυπηγείων; Ο Α/ΓΕΝ δεν θα μπορούσε να απαντήσει αλλά και αλλού σε πολιτικό επίπεδο που τέθηκε από το Onalert το ερώτημα απάντηση δεν δόθηκε. Μόνο χαμόγελα με νόημα που παραπεμπουν προφανώς σε προηγούμενες ηγεσίες , οι οποίες ακολούθησαν άλλες μεθόδους και στρατηγικές και διαψεύστηκαν . Τώρα γιατί το έκαναν αυτό κάποια στιγμη θα πρέπει να διερευνηθεί.

•Πότε θα έχουμε υποβρύχια; Ο Αποστολάκης υποστηρίζει ότι τον Σεπτέμβριο πέφτει στο νερό για δοκιμές το δεύτερο 214, ο ΠΙΠΙΝΟΣ. Τον Δεκέμβριο το τρίτο και ενδιάμεσα ο εκσυγχρονισμένος ΩΚΕΑΝΟΣ. Πιστεύει ότι μέσα στην επόμενη διετία όλα τα υποβρύχια θα έχουν ενταχθεί επιχειρησιακά στο Στόλο. Το 2016 δηλαδή, ένα χρόνο ίσως και λιγότερο από τη παραλαβή του πρώτου τουρκικού 214! Κάτι συμπτώσεις…

•Για τις πυραυλακάτους των Ναυπηγείων Ελευσίνας; Ο Α/ΓΕΝ είπε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο πιστεύει ότι η πρώτη από τις τρεις που χρωσστάνε να παραδώσουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα παραδοθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Οκτώ χρόνια μετά «θυμηθήκαμε» να κάνουμε το αυτονόητο για τα υποβρύχια; Ερωτήματα…

Εφτά δις ζητά η Ελλάδα από τους Γερμανούς για τα υποβρύχια