Τελείωσε το θέμα των μπαταριών των υποβρυχίων. Ποιο είναι το κόστος

“Ετελείωσε” το θέμα των μπαταριών των υποβρυχίων 209 του Πολεμικού Ναυτικού. Η κατακύρωση της προμήθειας δημοσιεύτηκε και στη Διαύγεια για να είμαστε βέβαιοι ότι τελικά καταφέραμε μετά από περίπου οκτώ χρόνια να αντικαταστησουμε τις ληγμένες μπαταρίες στα υποβρύχιά μας.

Το κόστος της προμήθειας σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην απόφαση που δημοσιεύεται είναι 16.490.000 ευρώ που σημαίνει ότι κάθε μία από τις έξι μπαταρίες κοστίζει 2.748.333 ευρώ.

Τις μπαταρίες θα κατασκευάσει η Sunlight και οι χρόνοι παράδοσης ξεκινούν στους έξι μήνες για την πρώτη μπαταρία και φθάνουν τους 33 για την τελευταία. Αυτά για όσους νομίζουν ότι όταν δεν λαμβάνονται αποφάσεις και δεν λύνονται θέματα δεν προκαλούνται προβλήματα. Το αμυντικό υλικό δεν το αποφασίζεις σήμερα και το παραλαμβάνεις σε μια εβδομάδα.

Στο ΠΝ πάντως πανηγυρίζουν. Και ίσως τώρα που το θέμα τελείωσε και δεν υπάρχουν ζητήματα ανταγωνισμού και “επιχειρηματικών συγκρούσεων” να “έβγαινε” προς τα έξω πόσο μεγάλο πρόβλημα είχε προκληθεί στο Στόλο από την ευθυνοφοβία και της ανευθυνότητα πολλών απ΄ αυτών που πέρασαν από θέσεις ευθύνης στο ΥΠΕΘΑ. 

Διαβάστε ακόμη:

«Πάρτε μπαταρίες για τα υποβρύχια» – Θετική απάντηση του Νομικού Συβουλίου του Κράτους

Ο Στόλος έμεινε μ΄ ένα υποβρύχιο και επισήμως! Ανακοίνωση του ΓΕΝ το επιβεβαιώνει