Θλίψη στο Πολεμικό Ναυτικό – Πρωτοετής Ναυτική δόκιμος έχασε τη ζωή της – Νοσηλεύονται άλλοι δύο

Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας.

Τις πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και – όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) – εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ, άλλοι δύο Ναυτικοί δόκιμοι που επέβαιναν στο ίδιο πλοίο νοσηλεύονται επίσης με πυρετό, ο οποίος όμως – τουλάχιστον προς το παρόν – αποδίδεται σε τροφική δηλητηρίαση. Η κατάσταση της υγείας τους – πάντα κατά τις ίδιες πηγές – δεν εμπνέει ανησυχία.

Σε ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο για την ταχύτερη μεταφορά της Ναυτικής Δοκίμου σε νοσοκομείο, η απάντηση ήταν πως η κατάσταση της υγείας της δεν ενέπνεε ανάλογη ανησυχία, καθώς η ραγδαία επιδείνωση παρουσιάστηκε μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Διευκρινίζεται επίσης πως το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να «πιάσει» στο ιταλικό λιμάνι μία ημέρα αργότερα, αλλά επέσπευσε την άφιξή του όταν η Δόκιμη παρουσίασε πυρετό.