Θωρηκτό «Αβέρωφ»: Πάνω στον τυχερό «Μπαρμπα-Γιώργη» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πάνω στον τυχερό «Μπαρμπα-Γιώργη» του Πολεμικού μας Ναυτικού, το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», βρέθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από το απαιτητικό πρόγραμμα του 7ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την άφιξή του στο λιμάνι χαιρέτισε τα παιδιά που περίμεναν στη σειρά για να δουν το ιστορικό θωρηκτό, ενώ ανταποκρίθηκε στο…»αίτημα» των νεαρών επισκεπτών για να βγάλουν μια selfie. 

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον κυβερνήτη του θωρηκτού ‘Αβέρωφ» αρχιπλοίαρχο, Σωτήριο Χαραλαμπόπουλο, ανέφερε πως από μικρός αγαπούσε την στρατιωτική ιστορία.

Μιλώντας στον κυβερνήτη του πλοίου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το Αβέρωφ ξεπέρασε κάθε ιστορία ναυτικής καταδίωξης.


Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο θωρηκτό και ενημερώθηκε για την ιστορία του. Την ώρα της επίσκεψης του προέδρου της Ν.Δ., υπήρχε σε εξέλιξη η ξενάγηση πολιτών στο «Αβέρωφ». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπήκε στο εκκλησάκι, που βρίσκεται μέσα στο θωρηκτό και προσκήνυσε την εικόνα του Αγ. Νικολάου, λέγοντας πως και ο Άγιος προστέτεψε το θωρηκτό.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το 7ο προσυνέδριο του κόμματος, που πραγματοποιείται σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.voria.gr