Τι απάντησε και τι δεν απάντησε ο Α/ΓΕΝ στην «καταιγίδα» Χρηστίδη -Μαζαράκη

Ο Α/ΓΕΝ Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν σαφές ότι βρισκόταν σε άβολη θέση στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “ Νέοι Φάκελλοι” που ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις της κρίσης στο Πολεμικό Ναυτικό.

Μετά την “καταιγίδα” Χρηστίδη – Μαζαράκη έπρεπε κάπως να “ισορροπήσει” την κατάσταση.

Απέφυγε να σχολιάσει όσα είπε ο Χρηστίδης και απατώντας σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου Σοφίας Παπαϊωάννου υποστήριξε ότι όλα τα θέματα που έθεσαν οι δύο Αρχηγοί βρίσκονται σε φάση επίλυσης. Εκτός βέβαια από το ζήτημα του ηθικού του προσωπικού για το οποίο είπε πως είναι θέμα του Αρχηγού.

Για το ζήτημα των υποβρυχίων 214 εξέφρασε τη πίστη ότι θα βρεθεί λύση για την παραλαβή τους.

Για το θέμα των μπαταριών των υποβρυχίων 209 ανακοίνωσε ότι το θέμα είναι στην τελική φάση επίλυσης.

Για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ότι εξετάζεται το λήζινγκ από τη Γαλλία αλλά πρόσθεσε ότι κι άλλες λύσεις είναι ανοιχτές, εννοώντας προφανώς τις προτάσεις που υπάρχουν για τα P 3.

Μίλησε ακόμη για την προοπτική να χρησιμοποιηθούν από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό γαλλικές φρεγάτες Fremm , χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το πόσο είναι εφικτό να προχωρήσει το θέμα.

Αρκετές φορές ο κ.Αποστολάκης είπε ότι “σ΄ αυτά τα ερωτήματα κάποιος άλλος πρέπει να απαντήσει”. Προφανώς εννοούσε την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ η οποία όμως αποφάσισε να μην εκπροσωπηθεί στην εκπομπή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

» Πυρπολητές » – Χρηστίδης – Μαζαράκης έβαλαν φωτιά στην κυβέρνηση – Όλα όσα είπαν στην tv

Ανησυχία ναυάρχων και «κρυμμένα μυστικά» των πολιτικών για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τορπίλες Αρχηγών στο «όλα πάνε καλά στην Άμυνα » – Χρηστίδης ,Μαζαράκης σε τηλεοπτική εκπομπή