Ένας αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ γράφει για την συνέντευξη Χρηστίδη

Ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, απαντά με άρθρο του στην δημόσια παρέμβαση του Α/ΓΕΝ αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη.

Ο Επίτιμος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αμτιστράτηγος ε.α Γ.Λ Παπαδημητρόπουλος, σε άρθρο του το οποίο δημοσίευσε το bloko.gr εκφράζει τις ενστάσεις του όχι για την ουσία όσων είπε ο κ.Χρηστίδης, αλλά για τον χρόνο που επέλεξε να κάνει τη δημόσια παρέμβαση.

Το άρθρο του:

Αργήσατε κύριε Αρχηγέ του Ναυτικού να διαπιστώσετε, ότι η οικονομική κρίση, απειλεί το ηθικό των ενστόλων. Το διαπιστώσατε πολύ αργά, ακολουθήσατε και σεις με την συνέντευξή σας, στην έγκριτο εφημερίδα την μέθοδο των 15 ναυάρχων που στο παρελθόν έστειλαν επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, ότι τα πράγματα στο ναυτικό δεν πάνε καλά, ενώ, όταν ήσαν στην ενέργεια, σαν αρχηγοί και ναύαρχοι όλα δούλευαν ρολόϊ.

Αργήσατε κύριε Ναύαρχε να αντιδράσετε, για την επερχόμενη λαίλαπα στο μισθολόγιο, ενώ μπορούσατε κάλλιστα, με μια παραίτησή σας, να προβληματίσετε το πολιτικό σύστημα, τώρα θα πούμε όλοι, ότι φροντίζετε, για την υστεροφημία σας, είναι όμως αργά το κακό έχει γίνει, ήδη φτωχύναμε.

Σε διαδοχικά άρθρα μου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σας είχα επισημάνει λέγοντας: Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Πτέραρχοι, Αρχηγοί γίνατε, τι άλλο θέλετε να γίνετε, μήπως υφυπουργοί, κοιτάξτε και τους παρακάτω, δώστε γροθιά στο σύστημα να σας νιώσει, με το να παραμένετε και να μην αντιδράτε, είναι ότι τι το χειρότερο.

Κύριε Αρχηγέ, πονάω, γιατί εξήντλησα και εγώ την ιεραρχία, σαν ένστολος, από άλλη σκοπιά και θίγουν και εμένα στην σύνταξή μου τα οικονομικά μέτρα, όμως εγώ είμαι συνταξιούχος και ότι και να τους γράφω, αγρόν ηγόρασαν, όμως εσείς, οι εν ενεργεία είστε αλλιώς, μια παραίτησή σας, προβληματίζει.

Αντιδράσατε κύριε Αρχηγέ λεκτικά και όχι με παραίτηση, όταν είχε ψηφιστεί το μνημόνιο και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δηλαδή όταν το κακό είχε γίνει και για έναν άλλο λόγο έπρεπε όλοι σας Αρχηγοί όπλων και Σωμάτων να έχετε παραιτηθεί διότι κανείς σας δεν βγήκε να ενημερώσει τον κόσμο ότι «ειδικό μισθολόγιο» δεν υπάρχει στους ένστολους.

Έχω κάθε δικαίωμα κύριε Ναύαρχε, σαν ελεύθερος Ελληνας φορολογούμενος πολίτης, να κρίνω την συμπεριφορά σας, αλλά και πολύ περισσότερο, σαν αρχαιότερός σας συνάδελφος και να σας πω, ότι κάματε λάθος στην προκειμένη περίπτωση, αργήσατε και όλα όσα είπατε μάλλον κακό έχουν κάνει. Αρχή άνδρα δείκνυσι ναύαρχε και σεις δεν το τηρήσατε, παρά μπήκατε σε πολιτικά παιχνίδια και εκθέσατε το αξιόμαχο του όπλου που ηγείσθε και είναι κρίμα, για τους κατωτέρους σας να βλέπουν τον Αρχηγό τους να παραμένει απαθής όταν χρειάζεται και να βγαίνει στα κεραμίδια όταν το κακό έχει γίνει.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ