«Χτυπήματα κάτω από τη μέση» στον Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), όπου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Προκλήσεις, Προοπτική και Στρατηγικοί Στόχοι του Πολεμικού Ναυτικού». Νομίζουμε ότι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Πολεμικό Ναυτικό τα επόμενα χρόνια είναι τεράστιες και στον σημερινό Α/ΓΕΝ πρέπει να αναγνωρίσουν ακόμη και όσοι δεν τον συμπαθούν, ότι δεν φοβήθηκε και δεν φοβάται όχι απλά να ακουμπά προβλήματα,αλλά και να δίνει λύσεις.

Τα υποβρύχια είναι το ένα παράδειγμα και τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας το δεύτερο. Θα μπορούσε να είχε αποφύγει και τα δύο και να τα αφήσει για τον επόμενο. Δεν το έκανε . Δέχεται πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση το τελευταίο διάστημα. Η κριτική εναντίον του  είναι τελείως άδικη αλλά το κυριότερο άκρως επικίνδυνη για το ΠΝ. Το να αμφισβητείται ως “αστειότητα” η ανάγκη ελέγχου των θαλάσσιων περιοχών που  περιλαμβάνονται στην ελληνική ΑΟΖ είναι πέρα από κάθε λογική κριτικής. Έχοντας εκφράσει πολλές φορές τον σκεπτικισμό μας για την … “ΑΟΖομανία” που έχει κυριεύσει πολλούς στο πολιτικό μας σύστημα, θα επισημάνουμε ότι θα πρέπει να λάβουμε κάποια στιγμή τις αποφάσεις μας: ή θα προχωρήσουμε στην υπόθεση της ΑΟΖ και θα υποστηρίξουμε την ασφάλειά της ή θα παραχωρήσουμε το …σεκιούριτι αλλού μ΄ ότι αυτό σημαίνει. Ας τα ζυγίσουμε κι ας αποφασίσουμε. Όλα τ΄ άλλα είναι περιττά και επαναλαμβάνουμε άκρως επικίνδυνα για την Εθνική Άμυνα.

Από που προέρχεται το «υπόγειο κύμα δήθεν κριτικής» κατά του Α/ΓΕΝ; Όχι δεν ξεκινά από το ΓΕΕΘΑ , ο Αρχηγός του οποίου έχει υποστηρίξει σταθερά τον Α/ΓΕΝ στις δύσκολες «αποστολές» που ανέλαβε για τα υποβρύχια και τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Από αλλού προέρχεται ο «πόλεμος».

Διαβάστε ακόμη:

F 35 στο Αιγαίο το 2016 και δεν θα είναι τουρκικά!

«Πήραν μπροστά» οι κινητήρες των P 3 Orion! Αποκλειστικό βίντεο από την Ελευσίνα

Τα P-3 και το Ωόν! Άρθρο του Κώστα Φράγκου