Υποβρύχια κυριαρχία- ΠΙΠΙΝΟΣ και ΩΚΕΑΝΟΣ στην πρώτη τους άσκηση

Ο υποβρύχιος Στόλος της Ελλάδας έχει για τα καλά δυναμώσει. Και μένουν μερικά ακόμη βήματα για να γίνει πανίσχυρος. Τα νέα είναι ευχάριστα καθώς τα υποβρύχια ΠΙΠΙΝΟΣ και ΩΚΕΑΝΟΣ ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη τους συμμετοχή σε άσκηση, συγκεκριμένα στην Άσκηση ‘’ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ 1/15’’, που διεξήχθη στην περιοχή Μυρτώου και Κεντρικού Αιγαίου από 16 έως  20 Φεβρουαρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω ασκήσεως, δόθηκε η ευκαιρία στα δύο υποβρύχια για συνεκπαίδευση με άλλα υποβρύχια και πλοία επιφανείας του Στόλου, καθώς και για δοκιμή των συστημάτων τους σε ρεαλιστικές συνθήκες επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι η πορεία της πλήρους ενεργοποίησης  και ένταξης τους στο Στόλο, εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά.

Η επιχειρησιακή απόδοση των εν λόγω υποβρυχίων κατά την εκτέλεση των απαιτητικών σεναρίων και αντικειμένων της άσκησης ήταν σε υψηλό επίπεδο και αναμένεται ότι με την ένταξη τους στο Στόλο, η οποία χρονικά δεν απέχει πολύ, θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες του ΠΝ τόσο στην περιοχή του Αιγαίου όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.