Γερμανική θηριωδία-Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το Κοντομάρι

Ο δημοσιογράφος Βάσος Μαθιόπουλος πέθανε σήμερα. Ωστόσο το έργο του μένει. Ένα μέρος από αυτό, είναι το απόλυτο ντοκουμέντο της θηριωδίας των Ναζί, οι φωτογραφίες της εκτέλεσης των ανδρών του χωριού Κοντομάρι Κρήτης!Δείτε καρέ καρέ την εκτέλεση μέσα από το φωτογραφικό υλικό του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Αρχείου, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό »Ταχυδρόμος» το 1980, από τον δημοσιογράφο Βάσο Μαθιόπουλο- κατόπιν εκδόθηκε σε βιβλίο.

Στις 2 Ιουνίου 1941 οι Γερμανοί εκτέλεσαν όλους τους άνδρες του χωριού Κοντομάρι Χανίων, σε αντίποινα για τη μαζική συμμετοχή τους στη Μάχη της Κρήτης.

Το έγκλημα πολέμου στο Κοντομάρι κατέγραψε με το φωτογραφικό φακό του ο Γερμανός υπολοχαγός Franz-Peter Weixler, ο οποίος υπηρετούσε ως ανταποκριτής προπαγάνδας για τη Wehrmacht – αργότερα το ίδιο έτος απομακρύνθηκε από τη θέση του για «πολιτικούς λόγους» και μάλιστα κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία, λόγω διαρροής των συγκεκριμένων φωτογραφιών.Ο εγκεφαλος της εκτελεσης των αμάχων δεν δικάστηκε- όπως δεν δικάστηκε ποτέ και ο σφαγέας του Μαρτυρικού Διστόμου! 

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες-ντοκουμέντο: http://www.fourtounis.gr/arthra/2011/08-02/kontomari.html