ΓΕΣ: Ξεκίνησε ο νέος κύκλος εκπαίδευσης Μονάδων Εθνοφυλακής για το 2019 [pic]

Δείτε φωτογραφίες από την έναρξη του νέου κύκλου εκπαίδευσης της Εθνοφυλακής

ΓΕΣ Εθνοφυλακή

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, την Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε από τις Μονάδες Εθνοφυλακής η έναρξη του χειμερινού κύκλου εκπαίδευσης, στο πλαίσιο αναβάθμισης του θεσμού της εθνοφυλακής.

Η έναρξη συμπεριελάμβανε τελετή αγιασμού, χαιρετισμό των Διοικητών των Μονάδων και της στρατιωτικής ιεραρχίας, ενημέρωση για την αποστολή, των ενεργειών αναβάθμισης της εθνοφυλακής καθώς και ανάλυση των κύριων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Το ΓΕΣ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το θεσμό της Εθνοφυλακής και θέλησή του είναι η γενικότερη αναβάθμισή του, η βελτίωση της εκπαιδεύσεως και η αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής, διότι πέραν του επιχειρησιακού, διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην ανύψωση του ηθικού του τοπικού πληθυσμού, καθώς η ύπαρξή της και η διατήρησή της είναι συνυφασμένη με τη σύγχρονη ιστορία, παράδοση και συνείδηση των κατοίκων, ιδίως των ακριτικών-παραμεθόριων περιοχών.

Επιπλέον, τα Τάγματα Εθνοφυλακής αποτελούν καταλυτικό συντελεστή στη μαχητική ισχύ των Μονάδων του ΣΞ και συμβάλουν στην άμυνα της χώρας και η ενεργή συμμετοχή των Εθνοφυλάκων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Μονάδων του ΣΞ, επαυξάνει τους δεσμούς των πολιτών με τον ενεργό Στρατό, δημιουργώντας πνεύμα συνεργασίας και στόχευσης στο κοινό σκοπό.

Δείτε φωτογραφίες από την έναρξη της εκπαίδευσης.

ΓΕΣ Εθνοφυλακή ΓΕΣ Εθνοφυλακή ΓΕΣ Εθνοφυλακή ΓΕΣ Εθνοφυλακή

 

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα αυτόνομα θαλάσσια drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μητσοτάκης και Δένδιας εντυπωσιάστηκαν από επίδειξη αυτόνομων θαλάσσιων drones του MIT στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

«Φέρνουμε τους δοκίμους μας σε επαφή με τη νέα επιχειρησιακή πραγματικότητα και την πατρίδα μας στη νέα εποχή» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας