100 χρόνια Αεροπορίας Στρατού. Εκδήλωση στη ΛΑΕΔ

Η Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού κάνει εκδήλωση την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00
στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1) με θέμα,
«Ένας Αιώνας Αεροπορία Στρατού – Οι Πρωτοπόροι».
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί αρχειακό υλικό της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού και ιστορικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Σύλλογο Αποφοίτων 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Νίκαιας «ΟΜΗΡΟΣ» και τον ιδιώτη κ. Δημήτριο Σαμπάνη

Το Όπλο της Αεροπορίας Στρατού, είναι το νεότερο του Στρατού Ξηράς και με την πλήρη αναβάθμιση των δυνατοτήτων των Μονάδων του και την απόκτηση νέων σύγχρονων επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων, επηρεάζει σημαντικά με την εμπλοκή του την εξέλιξη των επιχειρήσεων. 
Η σημερινή Αεροπορία Στρατού ακολούθησε μια συνεχή εξελικτική πορεία που ξεκίνησε από τις πρώτες πτήσεις της Στρατιωτικής Αεροπορίας με τον Υπλγό (ΠΒ) Καμπέρο το 1912.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει και να καταγράψει την ιστορική πορεία της Αεροπορίας Στρατού και να τιμήσει όλο το προσωπικό που υπηρέτησε το Όπλο και συνέβαλλε να φτάσει εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.
Τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού αποτελούν τους συνεχιστές του έργου των παλαιότερων χειριστών, των παραδόσεων και τιμούν τη μνήμη τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμβολή της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, του Συλλόγου Αποφοίτων 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Νίκαιας «ΟΜΗΡΟΣ», την ευγενική συμμετοχή του Υπτγου ε.α κ. Κατσάτου Χρήστου και του φιλίστορα κ. Δημήτριου Σαμπάνη, οι οποίοι συνέλεξαν και προβάλουν πολύτιμο αρχειακό υλικό της Αεροπορίας Στρατού.