32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Στο Βόλο μέχρι νεωτέρας

Στο Βόλο μέχρι νεωτέρας παραμένει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του onalert από καλά ενημερωμένες πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, ακόμη δεν έχει εγκριθεί το παραμικρό καθώς όλες οι πτυχές της υπόθεσης βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.  

Παρότι τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ανέφεραν ότι έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για μετεγκατάσταση της επίλεκτης Ταξιαρχίας στον Αυλώνα, στις 26 Ιανουαρίου, εκείνο που υπογράμμιζαν στο onalert οι ίδιες πηγές ενημέρωσης είναι ότι δεν είναι δυνατόν μια τέτοια κίνηση να πραγματοποιηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. 

Τόνιζαν ότι σε αυτή τη φάση εξετάζονται ενδελεχώς οι προτάσεις  που έχουν υποβληθεί και εν συνεχεία θα γίνει αναλυτική επισκόπηση επί των αναλογιστικών μελετών που εκπονούνται ή έχουν εκπονηθεί.

Υποστήριζαν δε ότι εάν τελικώς αποφασιστεί η μετεγκατάσταση, αυτή δεν θα ήταν α ανθρωπίνως δυνατόν να πραγματοποιηθεί σε ένα διάστημα μικρότερο των 36 μηνων και το απώτερο όριο του χρονοδιαγράμματος που θα καταρτιστεί θα είναι οι 48 μήνες. 

Από τις βασικές παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη είναι το κόστος της μετεγκατάστασης αλλά και το κόστος για τις νέες εγκαταστάσεις που θα υποδεχθούν την Ταξίαρχια.