401 ΓΣΝΑ: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Με τα εγκαίνια στο 401 ΓΣΝΑ, της ανακαινισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, καθώς και της νέας Μονάδας Ενδοσκοπήσεων «υλοποιείται στην πράξη η ανακήρυξη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του 2018, ως «Έτους Μέριμνας» για το προσωπικό. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, εγκαινίασε την Μονάδα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή χθές Πέμπτη. 
H Μονάδα ονομάσθηκε «Μονάδα Τεχνητού – Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Καραμήτσος», σε ένδειξη τιμής στον αποβιώσαντα σε ώρα καθήκοντος εντός του Νοσοκομείου Ταξίαρχο (ΥΓ) Κωνσταντίνο Καραμήτσο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελειού Στρατού «τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η υλοποίηση των έργων, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο πλαίσιο του Οράματος του ΓΕΣ, από το εξαιρετικό προσωπικό μας». Τα έργα που ολοκληρώθηκαν, αλλά και με αυτά που έχουν προγραμματισθεί και ήδη έχουν δρομολογηθεί αναφέρει η ανακοίνωση «υλοποιείται στην πράξη η ανακήρυξη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του 2018, ως «Έτους Μέριμνας» για το προσωπικό μας». 

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, διαθέτει άρτιο τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, έχει στελεχωθεί με εξαιρετικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εντός αυτής αναπτύχθηκαν θέσεις παροχής θεραπείας νεφρικής υποκατάστασης.  Τα υπερσύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, τα οποία εξοπλίζουν τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αγοράστηκαν για το 401 ΓΣΝΑ μετά απο ανιδιοτελή προσφορά της Εθνικής Τράπεζας του ποσού των 160.000 ευρώ.

Στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Μονάδας έχουν διαμορφωθεί γραφεία ιατρών, ανάπαυσης και ενδιαίτησης του προσωπικού, ενώ παράλληλα εγκαταστάθηκε πλήρες δίκτυο του απαιτούμενου ηλεκτρομηχανολογικού προσωπικού. 

Η νέα Μονάδα ενδοσκοπήσεων, δημιουργήθηκε μετά την ανακαίνιση των χώρων των παλαιών χειρουργείων, είναι πολλαπλών χρήσεων καθώς διαθέτει αίθουσες ενδοσκοπήσεων του Γαστρεντερολογικού, του Πνευμονολογικού και του Ουρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου. Με την ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε, η νέα Μονάδα θα μπορεί να καλύπτει καθημερινά μεγάλο αριθμό διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου περίθαλψη.

«Όλη αυτή η επέκταση και η ανανέωση επιτρέπει στο Νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των δικαιούχων περίθαλψης, καθώς:
• Αυξάνεται η δυναμικότητα και η παραγωγική ικανότητα των τμημάτων του, που συμβαδίζει με τις αυξημένες ανάγκες των δικαιούχων περίθαλψης.
• Εξασφαλίζεται εύκολη και άμεση πρόσβαση και προσθέτει άνεση και ιδιωτικότητα στους ασθενείς.
• Εξασφαλίζει στο προσωπικό βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον και περισσότερο χρόνο στην φροντίδα του ασθενούς.
• Δημιουργεί μια εξωτερική αντανάκλαση φροντίδας υψηλής ποιότητας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της Μονάδας.  

Επιπρόσθετα, εγκαινιάσθηκε το νεοσύστατο Στρατιωτικό Ταχυδρομικό Γραφείο του 401 ΓΣΝΑ, για την εξυπηρέτηση του προσωπικού, των νοσηλευομένων και των συνοδών τους.

Τέλος »ευελπιστούμε, οι νέες Μονάδες που εγκαινιάστηκαν να είναι πάντα άδειες» όπως αναφέρει το ΓΕΣ στην ανακοίνωση του.