865 ΤΕΝΕΦ: Η Μονάδα που συσκεύασε για ρίψη τον… «Κλεμμένο Κέρβερο» – ΦΩΤΟ

Οι «ΣΕΜιτζήδες» του 865 ΤΕΝΕΦ έκαναν τον «Κλεμμένο Κέρβερο»… πακέτο και τον έριξαν από αεροπλάνο! Στο πλαίσιο της Άσκησης «Stolen Cerberus V» η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 19-28 Απριλίου 2017 με τη συμμετοχή Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της 37ης Μοίρας Αερομεταφορών (37th Airlift Squadron) της USAF, το 865 Τάγμα Εναερίου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ) είδε μια ακόμη ευκαιρία για επιχειρησιακή εκπαίδευση: το εξειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας συσκεύασε και εκτέλεσε ρίψη ελαφρών, μέσων και βαρέων φορτίων λέμβου ενώ πραγματοποίησε και άλματα με αλεξίπτωτο, ημέρα και νύκτα.

Επιπροσθέτως, μικτές ομάδες Ελλήνων και Αμερικανών Ριπτών συσκεύασαν για ρίψη φορτία και αλεξίπτωτα, αποκομίζοντας τα μέγιστα από την συνεκπαίδευση μεταξύ συμμάχων. Με βάση το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, οι Συσκευαστές και Ρίπτες του 865 ΤΕΝΕΦ αποτελούν την ελίτ του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών (ΣΕΜ) και εκπαιδεύονται σκληρά για τις απαιτητικές αποστολές που καλούνται να εκτελέσουν αφού πέραν των ειδικών Σχολείων που περνούν στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, για την απόκτηση των επίζηλων φτερωτών διακριτικών «σπάνε κόκκαλα» στην ΣΧΑΛ, την Σχολή Αλεξιπτωτιστών, όπως και οι κομμάντος των Ειδικών Δυνάμεων.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την εμπλοκή του 865 ΤΕΝΕΦ κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεκπαίδευσης με τους Αμερικανούς στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.